A fost aprobat bugetul pe 2020 a Consiliului Județean

Aleșii județeni au votat, în ultima ședință a Consiliului Județean, bugetul pe anul 2020, un buget dedicat dezvoltării. Se va investi în sănătate, infrastructură rutieră, în domeniul social, educație și protecția mediului, repartizând echilibrat sumele disponibile în toate domeniile prioritare ale județului. Tot în această ședință, au fost investiți în funcție doi noi consilieri județeni din partea ALDE.

Consilieri noi în Consiliul Judeţean
Încă de la începutul ședinței de vineri, au fost prezentați noii membrii ai Consiliului Judeţean. Vlad Chiorean și Claudiu Tămășan au fost validați ședința ordinară a Consiliului Județean Satu Mare.

Aceștia au depus jurământul, iar de acum vor activa în cadrul mai multor comisii de specialitate, în locul foștilor consilieri județeni, Cosmin Bota și Liviu Pop.

Reamintim faptul că doi consilieri județeni și-au depus demisiile. Ambii sunt reprezentanții aceluiași partid, adică ALDE.

Buget bogat pentru Spitalul Județean
S-a dezbătutu și votat apoi bugetul pe anul 2020. Spitalul Județean de Urgență Satu Mare a primit pentru partea de dezvoltare cea mai mare sumă din ultimii ani – 18 milioane de lei, 16 milioane fiind asigurați prin Ministerul Sănătății, iar Consiliul Județean alocă o cofinanțare de 2 milioane. În acest moment, Spitalul Județean Satu Mare are în desfășurare licitații de peste 12 milioane lei, diferența de până la 18 milioane lei urmând să asigure dezvoltarea altor proiecte.

Bugetul prevede 12 milioane lei pentru achiziția unei noi clădiri pentru Biblioteca Județeană, 4 milioane pentru Centrul Unic de comandă din cadrul Inspectoratului Județean de Pompieri „Someș” Satu Mare, valori cuprinse în totalul de 238 milioane dedicate dezvoltării proiectelor deja începute, dar și pentru noi investiții.

Totodată, bugetul aprobat vineri, prevede și lucrări de modernizare, întreținere și reparații a drumurilor județene, inclusiv a DJ 193A pentru care au fost reactualizați indicatorii tehnico-economici prin votul consilierilor județeni.

În ceea ce privește Aeroportul Satu Mare, bugetul alocat este mai mare decât anul trecut, cele mai importante sume fiind dedicate dezvoltării acestuia.

Buget pentru asociații și ONG-uri
Demn de remarcat este și faptul că Asociațiile și ONG-urile din județul Satu Mare își pot pregăti proiectele pentru a obține finanțare nerambursabilă din bugetul propriu al Consiliului Județean Satu Mare, prin Legea 350/2005.

Consilierii județeni au aprobat 1.800.000 de lei pentru domeniul social, 1.000.000 de lei pentru cultură și 500.000 de lei pentru sport. După publicarea în Monitorul Oficial a anunțului programului de derulare a finanțării, se vor putea depune proiectele pe cele 3 domenii.

Florin Dura

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

O nouă veste TRISTĂ în fotbalul sătmărean! Fostul portar și arbitru, FIRI CÂMPAN s-a stins la doar 50 de ani!

  Veștile triste par că nu se mai opresc în această săptămână, în fotbalul sătmărean. Mai întâi l-am pierdut pe fostul atacant  din anii 70-80...

Continuă dotarea spitalelor din județ! Container destinat suspecților de Coronavirus la Spitalul din Negrești Oaș!

Consiliul Județean continuă dotarea spitalelor din județul Satu Mare, pentru o bună funcționare pe perioada stării de urgență. Astăzi, în curtea Spitalului Orășenesc Negrești-Oaș a...

Marcel Ciolacu lansează un APEL către toți ROMÂNII: ”Un produs românesc CUMPĂRAT = un loc de muncă SALVAT!”

  Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a lansat un apel către toți românii ca în actualul context actual și cel care va urma să încerce să...

Legea a TRECUT de Parlament! Plata facturilor la apă, energie, gaze, gunoi, cablu, internet se SUSPENDĂ TREI LUNI!!!

  Facturile la apă, energie, gaze, gunoi, cablu, internet se suspendă 3 luni. Legea amânării plății a trecut de Parlament. Camera Deputaților a adoptat vineri, în...

Miza pe SĂNĂTATE! Cultura de la Consiliul județean intră în ȘOMAJ TEHNIC!

  Instituțiile de cultură din subordinea Consiliului Județean Satu Mare își întrerup activitatea, iar contractele de muncă ale angajaților se suspendă pe perioada stării de...