More


  Accidente grave în week-end la Satu Mare

  - Advertisement -

  Două grave accidente de circulație s-au produs, în acest week-end, pe raza județului Satu Mare. Cel puțin cinci oersoane au ajuns la spital din care două în stare foarte gravă. O fetiță în vârstă de 14 ani a fost transportată cu elicopterul SMURD la Cluj.

  Accident grav la Ambud
  Primul dintre aceste accidente s-a produs sâmbătăs eara, în jurul orei 19:30, când dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Satu Mare a fost alertat cu privire la producerea unui accident rutier, pe raza localității Ambud, în urma căruia o persoană a rămas încarcerată. La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului de Pompieri Satu Mare cu o autospecială de descarcerare, o autospecială de stingere și o ambulanță SMURD cu modul de terapie intensivă.

  Ajunși la fața locului, pompierii au găsit un autoturism ieșit în afara părții carosabile, oprit într-un stâlp de curent. Având în vedere faptul că stâlpul era rupt și în jur se aflau mai multe fire electrice aflate sub tensiune, forțele de intervenție au solicitat sprijinul furnizorului de energie electrică. Pentru a interveni în siguranță, respectiv pentru extragerea în siguranță a victimei, pompierii au procedat la sprijinirea stâlpului cu accesoriile din dotare.

  Din nefericire, victima, șoferul autoturismului a fost găsită în stare de inconștiență. După extragerea acesteia, echipajul de terapie intensivă a preluat bărbatul, care prezenta funcții vitale, și l-a transportat la Unitatea de Primiri Urgențe Satu Mare pentru investigații medicale suplimentare.

  Elicopter SMURD pentru o copilă de 14 ani
  La scurt timp, un alt accidente grav de circulație. soldat cu rănirea a patru persoane,cu vârste cuprinse între 14 și 19 ani, dintre care una foarte grav. Accidentul a avut loc în jurul orei 3.15 pe strada Înfrăţirii din Tăşnad pe fondul neadaptării vitezei la condițiile de drum – carosabil umed.

  ”În urma evenimentului șoferul de 19 ani din Tăşnad a fost rănit ușor. Au mai fost răniți ușor doi pasageri de 15 şi 16 ani și o pasageră de 14 ani a fost rănită grav”, a transmis purtătorul de cuvânt al IPJ Satu Mare, Paula Gabor. Copila de 14 ani a suferit a suferit politraumatisme şi traumatism cranian, iar medicii au solicitat transferul acesteia la o clinică din Cluj, potrivit celor decalarate de purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență, Constantin Demian. În urma deciziei luate de medicii sătmăreni, fata grav accidentată a fost preluată din curtea Spitalului Județean de un elicopter SMURD și transportată la o clinică de specialitate din Cluj Napoca.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img