More


  AJOFM oferă 2.250 de lei lunar pentru unii angajatori

  - Advertisement -

  Tranziția absolvenților de învățământ superior de la sistemul de educație la piața muncii se poate realiza de către angajatori prin organizarea de programe de stagiu conform Legii nr.335/2013 privind efectuarea stagiului de către absolvenții de învățământ superior, pe o perioadă de șase luni de la debutul lor în profesie.

  ”Angajatorii care încheie contract de stagiu în condițiile Legii nr.335/2013 beneficiază la cerere, pe întreaga perioadă de derulare a contractului de stagiu, de un sprijin financiar oferit de către Agenția Națioanală pentru Ocuparea Forței de Muncă prin intermediul agențiilor județene pentru ocuparea forței de muncă în cuantum de 2.250 lei/lună, pentru fiecare contract de stagiu încheiat.Suma lunară se acordă angajatorilor de la data încheierii contractului de stagiu, propoțional cu timpul efectiv lucrat”, a declarat directorul AJOFM Satu Mare, Simona Derșidan.

  Durata contractului de stagiu este de șase luni.Pe baza referatului de evaluare, în termen de cinci zile de la finalizarea stagiului, angajatorul eliberează un certificat/o adeverință de finalizare a stagiului.

  Agenții economici interesați se pot adresa Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Satu Mare ,strada Ion Ghica nr.36, tel/fax 0261 770 237/0261 770 238 sau e-mail:ajofm@sm.anofm.ro.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img