More


  Ce înseamnă să fii un fotograf de succes. Un interviu cu Anna Alcazar Rios (Sulyok)

  - Advertisement -

  Fotografia, atunci când este practicată la nivel de artă, creează povești magice prin manipularea imaginii, emoționează și trezește sentimente adânci. Tocmai aceste lucruri ni le arată și Anna Alcazar Rios (Sulyok) prin desăvârșirea la care a ajuns în arta fotografiei după ani de muncă. Exclusiv pentru GNV, ea ne dezvăluie secrete din “bucătăria” fotografiei de succes.

  Gazeta de Nord-Vest: Cum s-a născut pasiunea pentru fotografie? Crezi că e un talent oarecum înnăscut pentru imagine sau e ceva ce s-a cultivat mai târziu în viață?

  Anna Alcazar Rios (Sulyok): Tatăl meu era  „fotograful familiei”, el mi-a arătat cum funcționează un aparat de fotografiat, după care, la liceu, am primit de la el primul meu aparat de fotografiat, analog, bine-nțeles, un Zenit-E. Ca orice formă de artă, și fotografia are nevoie atât de talent, cât și de muncă; dacă un ai harul de a observa detaliile sau plăcerea de a răspunde provocărilor constante pentru a realiza o imagine, degeaba te straduiești să ții pasul cu tehnologia și cele mai noi tendințe.

  Gazeta de Nord-Vest: Ce sectoare ale fotografiei te pasionează cel mai mult și de ce?

  Anna Alcazar Rios (Sulyok): Îmi place atât fotografia de produs sau de eveniment, cât și fotografia de portret și de studio, fiecare își are farmecul ei, dar, parcă, ultimele două îmi sunt mai dragi. Îmi place munca în studio, unde pot manipula lumina și pot interveni în aspectul decorului, la fel de mult cum îmi place să realizez un portet expresiv, să surprind o emoție.

  Gazeta de Nord-Vest: Care ar fi trei caracteristici, cele mai importante, ale unui fotograf desăvârșit în arta sa?

  Anna Alcazar Rios (Sulyok):  În primul rând, trebuie să-i placă ceea ce face, bine-nțeles, iar ca să fii desăvârșit în ceva, în orice domeniu, trebuie să te dedici 100%, să treci dincolo de nivelul de hobby. Fiind vorba despre o formă de artă ce necesită cunoștințe tehnice, o altă caracteristică importantă ar fi stăpânirea secretelor tehnologiei specifice fotografiei. Ca o a treia caracteristică aș aminti o constantă dezvoltare, perfecționare atât a tehnicii cât și a exprimării viziunii artistice.

  Gazeta de Nord-Vest: Care ar fi câteva sfaturi pe care le-ai avea pentru cei aflați la început de drum în ale fotografiei?

  Anna Alcazar Rios (Sulyok): Un prim sfat ar fi să fotografieze cât de mult este posibil, în diferite condiții de lumină, în diferite situații și să experimenteze, pe cât posibil, diversele domenii ale fotografiei: foto-jurnalism, fotografie de strada – „street photography”, fotografia de portret – portret de grup, individual, de cuplu etc., fotografia de produs, de eveniment – privat, corporate, sportiv, fashion etc.  Și să nu se teamă  de greșeli, ba din contră, să-și studieze greșelile și să le corecteze.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img