Eleva Simina Bârle de la CNME, premiată de Ambasadorul Germaniei la București

Concursul ,,EUFORIA REGĂSIRII”, organizat de Ambasada Germaniei din București cu ocazia împlinirii pe 9 noiembrie 2019 a 30 de ani de la căderea Zidului Berlinului, și-a propus să readucă în prim-plan avântul și forța acelor vremuri prin intermediul unui simbol al orașului Berlin – ursul.

Povestea așa-numiților ,,Buddy Bears” a început în anul 2001, când 350 de sculpturi colorate au împânzit străzile capitalei germane, răspândind voie bună și optimism. De atunci, urșii decorați au cucerit întreaga lume. Sunt ambasadorii toleranței, ai păcii și ai înțelegerii între popoare.

Unul dintre ei, ,,acrobatul Marele Nolle” , a poposit la București și avea nevoie de straie noi, astfel că au intrat în concurs mai mulți participanți pentru a i le crea. Juriul a selectat cinci finaliști, care au putut fi votați pe Facebook timp de o săptămână. Propunerea care a primit cele mai multe like-uri, declarată  câștigătoare, îi aparține elevei Simina Bârle, din clasa a XI-a A, la Colegiul Național ”Mihai Eminescu” Satu Mare.

Miercuri, 29 februarie 2020, Excelența Sa, Cord Meier-Klodt, Ambasadorul Germaniei la București, a efectuat o vizită în Satu Mare, prilej cu care s-a întâlnit cu Simina, la școală, pentru a-i înmâna diploma și pentru a se întâlni, într-un cadru informal, cu profesori și elevii clasei Siminei.

Prin desenul ei, Simina  a încercat să transmită, cu ajutorul culorilor și motivelor folosite, sentimentele care i-au adunat pe oameni în urmă cu 30 de ani, lângă Zidul Berlinului: unitate, conexiune, egalitate, pace, determinare și încrederea că împreună vor reuși să doboare granițele impuse.

Simina Bârle este membră a Echipei Multitouchcnme, în cadrul căreia s-a distins prin participarea la competiții naționale și internaționale, de unde s-a întors cu premii de excepție: Medalie de Bronz – Infomatrix World Final (2017); Medalie de Argint – ROSEF (2020). În prezent, se pregătește pentru noi provocări competiționale, în care Echipa Multitouchcnme s-a calificat: în Tunisia, China și Turcia (2020).

În paralel, pasiunea pentru Computer Art se concretizează într-o pregătire susținută pentru admiterea la Facultatea de Arhitectură.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

“Aţi ţinut românii închişi în case şi aţi distrus economia, în timp ce şmecherii PNL s-au îmbogăţit pentru trei generaţii”

Preşedintele interimar al PSD Marcel Ciolacu l-a acuzat luni, în plenul Camerei Deputaţilor, pe premierul Ludovic Orban, spunând că acesta a profitat de pandemie...

Cozmin Guşă, mesaj pentru Ludovic Orban: “Românii vă consideră mai corupţi decât guvernările PSDragnea”

Cozmin Guşă a comentat, prin intermediul unui mesaj postat pe Facebook, rezultatele primului sondaj post-pandemie realizat de CURS. Analistul politic a tras cinci concluzii,...

O șansă pentru Mani Gyenes…

Ediţia 2020 a raliului Red Bull Romaniacs, programată iniţial pentru 21-25 iulie, a fost amânată pentru perioada 27-31 octombrie din cauza pandemiei de coronavirus,...

Tincu, autogol în meciul “erorilor”

Poli Iaşi şi Sepsi s-au întâlnit în etapa cu numărul 8 din play-out-ul din Casa Liga 1. Meciul a fost unul destul de interesant...

Încă șapte autobuze hibrid nou-nouțe

Ieri au sosit din Polonia încă șapte autobuze hibrid Solaris Urbino. Primăria Satu Mare dezvoltă transportul public din fonduri europene! A cumpărat, în ultimii...