PREMIZE. Un nou ZBOR INTERNAŢIONAL de la Satu Mare. Care ar fi posibila destinaţie

Prefectul județului Satu Mare, Radu Bud, a fost onorat să primească în data de 19 februarie vizita excelenței sale Cord Meier-Klodt, ambasadorul Republicii Federale Germania. Cu această ocazie s-a discutat despre continuarea şi dezvoltarea relaţiilor economice dintre judeţul Satu Mare şi Germania, despre conectarea Sătmarului la reţeaua de autostrăzi din Europa şi despre înfiinţarea unei curse internaţionale de pe Aeroportul Satu Mare spre Germania. 

Dezvoltarea economică a Sătmarului datorată, în parte, investitorilor germani

Ambasadorul a fost însoţit de preşedintele de onoare al Forumului Democrat German (FDG) din Transilvania de Nord, Johann Forstenheizler, și actualul președinte al Forumului Democrat German (FDG) din Transilvania de Nord, Josef Holzli, și preşedintele Asociaţiei Economice Germano-Române pentru Regiunea de Nord Vest (DRW), Iuliu Cadar, iar din partea autorităților locale au fost prezenți președintele Consiliului Județean, Pataki Csaba, și primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor.

În cadrul întâlnirii a fost prezentată cartea de vizită a județului, cu accent pe dezvoltarea economică datorată, în parte, investițiilor companiilor cu capital german, s-a vorbit despre strategia de dezvoltare locală și posibilitățile de investiții în zonă, despre învățământul dual și tehnic, cu o componentă importantă de educație în limba germană.

Prefectul Radu Bud a subliniat că atragerea de investitori în Satu Mare va rămâne o direcție importantă și în anii următori, iar companiile germane au un potențial mare de a genera astfel de investiții în special în domenii cu valoare adăugată mare, care pot duce la crearea de locuri de muncă mai bine plătite, stabile și atractive inclusiv pentru românii plecați la muncă în afara granițelor.

Curse internaţionale spre Germania

În contextul în care Germania este cel mai important partener economic al județului, cea mai mare parte a discuției s-a axat pe probleme legate de continuarea creșterii dezvoltării economice. S-a discutat despre conectarea orașului la sistemul european de autostrăzi și despre înființarea zborurilor de pe aeroportul Satu Mare pe relația Germania, respectiv crearea un zbor spre un hub important din Germania care ar deschide conexiunea cu lumea întreagă.

Ambasadorul Cord Meier-Klodt a dat asigurări că va sprijini continuarea implementării proiectelor privind învățământul tehnic dual și a propus chiar o dezvoltare pilot a acestora la nivelul întregii regiuni, complementar proiectului ”România educată”, inițiativa președintelui României, Klaus Iohannis.

Principalele obiective de dezvoltare

Președintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Pataki Csaba, și primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor, au trecut în revistă principalele proiecte de dezvoltare din județ, respectiv municipiu, în domenii precum infrastructură, educaţie şi sănătate, inclusiv colaborarea cu regiunile înfrățite din Germania, Ostalb și Wolfenbuttel.

Excelenţa Sa a rămas profund impresionat de dezvoltarea economică a zonei, de interacțiunea culturală și etnică din județ și a arătat că va contribui la o promovare masivă, pe toate căile, a județului nostru în afara graniţelor României.

Fragmente din Zidul Berlinului

Prefectul Radu Bud i-a mulțumit ambasadorului Cord Meier-Klodt pentru vizita efectuată la Satu Mare, pentru interesul de a afla problemele economice și pentru toată deschiderea pe care a arătat-o în vederea continuării bunei colaborări.

La final, ambasadorul Meier-Klodt a oferit reprezentanților conducerii județului câte un fragment din Zidul Berlinului, simbol al luptei pentru libertate și democrație, dispariția căruia a deschis posibilitatea dezvoltării Europei unite de astăzi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

ÎNGRIJORĂTOR. Încă două țări cu MULȚI SĂTMĂRENI, întroduse în ZONA ROȘIE. Despre ce e vorba

Încă două țări din Europa, în care se află foarte mulți sătmăreni, au fost introduse în zonele roșii de coronavirus. ”Începând cu data de 26...

FOTOGALERIE. Cazare în CORTURI pentru care nu RESPECTĂ măsurile de autoizolare și carantină

Autoritățile sătmărene le-au pregătit o surpriză nu tocmai plăcută pentru cei care, veniți din zonele roșii sau galbene nu respectă măsurile de carantină, respectiv...

DECIZIE. Se reiau LUCRĂRILE pe rețeaua de DRUMURI județene! Pe ce TRONSOANE se lucrează

La o scurtă vizită pe teren, astăzi, 27 martie, se poate observa că se efectuează mai multe tipuri de lucrări pe rețeaua de drumuri...

LIBER peste GRANIȚA cu Ungaria. Cine ARE VOIE să treacă în AMBELE SENSURI

S-a dat liber la granițacu Ungaria dar numai pentru o anumită categorie de oameni. Autorităţile de frontieră din România şi Ungaria au decis ca începând...

ÎNGRIJORARE. Peste 200 de sătmăreni, ÎN CARANTINĂ. Circa 3.260, la IZOLARE

În județul Satu Mare, astăzi, 27 martie, se află în carantină 202 persoane, iar în autoizolare la domiciliu 3259 persoane. La nivelul judetului nostru au...