More


  FOTOGALERIE. PREMIERĂ după ZECI de ani la Satu Mare. Malurile Someșului, UNITE din nou

  - Advertisement -

  S-a reușit un lucru care nu a mai fost realizat de zeci de ani de zile. Au fost unite cele două maluri ale Someșului într-un alt punct decât cele două poduri din municipiul Satu Mare. Structura de metal al celui de-al patrulea pod, sau podul care face parte integrantă din Șoseaua de Ocolire a municipiului Satu Mare, este aproape finalizată.

  Podul prinde contur

  În momentul de față, practic, au fost unite cele două maluri ale Someșului, iar podul are structura metalică a tablierului amplasată în totalitate, pentru toate cele patru benzi de circulaţie, executându-se în acest moment lucrările la consolele pentru trotuarele pietonale.

  În cadrul unei vizite recente a prefectului Radu Bud pe șantierul acestui obiectiv, reprezentantul Guvernului în teritoriu a apreciat avansul lucrărilor, stadiul fizic de execuţie fiind de aproape 50%, cea mai dificil de executat şi spectaculoasă lucrare a proiectului – podul peste râul Someş.

  Lucrările în acest moment sunt în grafic, s-a identificat că există premisele ca până în vară să fie dat în circulaţie tronsonul care leagă drumul Careiului de bulevardul Aurel Vlaicu, inclusiv noul pod peste râul Someş, ceea ce ar contribui semnificativ la fluidizarea circulaţiei în municipiul Satu Mare respectiv traversarea municipiului pe ruta Carei spre Petea sau Baia Mare.

  Date tehnice despre pod

  Podul de peste Someș, care va face parte din Centura Sătmarului, va fi în lungime de 640,85 m (inclusiv viaductele de acces la pod) între digurile de apărare ale municipiului. Va dispune de patru benzi de circulație (câte două în fiecare parte).

  Giorgio Gasparetto, reprezentantul constructorului Centurii Sătmarului, Asocierea Itinera SpA – Collini Lavori SpA – Via Design SRL, a declarat în exclusivitate pentru Gazeta de Nord Vest că se va pune un accent deosebit pentru construirea acestui pod. ”Este cel mai important punct pentru noi și de construirea acestui pod ne vom ocupa prima dată. Avem în vedere să începem construcția Centurii din 5 puncte diferite, însă cel mai important este podul”, a spus pentru GNV Giorgio Gasparetto.

  Cel mai important proiect de infrastructură din județul

  Centura de ocolire a municipiului Satu Mare este cel mai important proiect de infrastructură din județul Satu Mare pentru care Guvernul României a alocat în acest an circa 13 milioane de euro. Execuția lucrării a demarat doar după ce Guvernul PSD a asigurat în 2017 finanțarea pentru acest proiect prin Programul Operațional Sectorial de Transport – POS Transport. Valoarea investiției este de 68 milioane de euro + TVA.

  Varianta de Ocolire a municipiului Satu Mare, în lungime de 19,54 km, a avut prevăzută o perioadă de execuție de 23 luni (5 luni proiectare și 18 luni execuție lucrări) și o perioadă de garanție de 24 luni. Proiectul are ca termen de execuţie actualizat sfârşitul lunii iunie 2021, termenul iniţial decembrie 2020 fiind prelungit datorită procedurilor dificile de relocare a liniilor de înaltă tensiune şi a reţelelor de gaz.

  Centura de ocolire porneşte din DN 19A, din zona Aeroportului, trece pe lângă Parcul industrial, traversează DN 19 Satu Mare – Oradea, traversează râul Someş şi se intersectează cu DN 19 Satu Mare – Baia Mare.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img