More


  FOTOGALERIE. SPECTACULOS. CURCUBEU pe cerul SĂTMARULUI. Unde a fost văzut

  - Advertisement -

  După ce Furtuna ”Sabine” ne-a amenințat, chiar ne-a și atins ușor, după ce că suntem sub cod galben de viscol, după ploile de aseară și de azi dimineață, după vântul de la amiază, după norii care amenințau serios. pe cerul Sătmarului a ieșit, în cele din urmă, curcubeul.

  Frumosul și apreciatul fenomen a fost văzut înspre zona de sud a municipiului Satu Mare, în zona localităților Amați și Păulești.

  Curcubeul este un fenomen optic și meteorologic atmosferic care se manifestă prin apariția pe cer a unui spectru de forma unui arc colorat atunci când lumina soarelui se refractă în picăturile de apă din atmosferă. De cele mai multe ori curcubeul se observă după ploaie, când soarele este apropiat de orizont.

  Centrul curcubeului este în partea opusă soarelui față de observator. Trecerea de la o culoare la alta se face continuu, dar în mod tradițional curcubeul este descris ca având un anumit număr de culori; acest număr diferă de la o cultură la alta, de exemplu în tradiția românească secvența culorilor este adesea prezentată astfel: roșu, portocaliu (oranj), galben, verde, albastru, indigo și violet, și memorată sub forma acronimului ROGVAIV. Ordinea culorilor este de la roșu în exteriorul arcului la violet în interior.

  Sursa Foto: Florin Frânghiu  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img