More


  GRIJĂ. Femeile BĂTUTE și copiii STRĂZII, în grija autorităților județene. Au fost înființate CENTRE destinate lor

  - Advertisement -

  La nivelul județului Satu Mare au fost înființate două centre de asistență socială, unul pentru copiii străzii, iar cel de-al doilea pentru victimele violenței familiale. Acestea au luat ființă după ce consilierii județeni și-au dat astăzi girul. 

  Primul centru va funcționa în locul liber lăsat de CPC ”Roua” din Hurezu Mare. ,,Centrul de primire în regim de urgență – Adăpost de noapte pentru copiii străzii” va asigura temporar copiilor străzii, la cererea lor sau la solicitările serviciilor sociale stradale sau a organelor de poliţie, cazare, hrană, îngrijire, educație, consiliere și acces la toate serviciile sociale în scopul reintegrării într-un mediu familial stabil. Beneficiarii centrului vor fi copiii străzii, copiii trimişi de familie pentru a câştiga bani prin diverse munci, cerşit sau mici furturi sau copiii familiilor fără adăpost, în limita a 20 locuri.

  De asemenea, a fost înființată o locuință protejată pentru victimele violenței domestice ,,Venus” Satu Mare, centru realizat în urma proiectului ,,Venus – Împreună pentru o viață în siguranță”, finanțat prin POCU. În locuința protejată, pe o perioadă determinată de până la 1 an, unui număr de 6 victime a violenței în familie le va fi oferită cazare, îngrijire, consiliere psihologică, consiliere juridică, orientare vocațională, reabilitare și reinserție socio-profesională pentru tranzitul la o viață independentă.

  Cele două centre se află în subordinea Direcției Generale pentru Asistență Socială și Protecția Copilului Satu Mare.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img