Interpreta sătmăreană Alexandra Mărcuț a lansat “Te fredonez”

Alexandra Mărcuț nu este doar o interpretă îndrăgită a județului Satu Mare, ci și o compozitoare de succes. Ea a dovedit acest lucru prin numeroase creații muzicale care au ajuns la inimile ascultătorilor ei, iar acum aduce în atenția publicului o melodie proaspăt scoasă din cuptor, cu un vibe extraordinar. Despre toate acestea și mai multe ne povestește chiar ea, Alexandra Mărcuț.

Gazeta de Nord-Vest: Astăzi se împlinește aproximativ o săptămână de când ai lansat o nouă melodie – o melodie cu succes ascendent pe internet. Cum se numește această melodie și cum a venit ideea să o compui?

Alexandra Mărcuț: Melodia se numește “Te fredonez”. Da, într-adevăr, am lansat-o acum o săptămână și le mulțumesc pe această cale ascultătorilor și celor care au vizionat-o în mediul online. Melodia a luat naștere – nu știu, a fost un moment plin de inspirație și  am zis să îmi expun oarecum dragostea într-un cântec la propriu.

Gazeta de Nord-Vest: Descrie-mi puțin procesul tău creativ – cum compui o melodie – pentru că… ar fi destul de important pentru cititorii care, nu știu, sunt muzicieni probabil – să afle câteva secrete din bucătăria altora.

Alexandra Mărcuț: De obicei, când compun, defapt cam la toate melodiile pe care le-am compus, s-a întâmplat să vină linia melodică și ideea textului deodată. Și atunci am început să scriu versurile în timp ce aveam linia melodică în minte. Și fredonam între timp melodia respectivă. Ulterior, mai lucrez la ea, mai modific un vers, mai văd ce s-ar potrivi/ ce nu s-ar potrivi, mai modific puțin linia melodică – o definesc în timp și astfel se naște produsul final.

Gazeta de Nord-Vest: Știu că ai în plan construirea unui studio profesional. Defapt și acum ai un studio, dar vrei să îl îmbunătățești, să îi schimbi locația. Cam cât de important este pentru un artist să aibă propriul studio? Cât de mult îl ajută?

Alexandra Mărcuț: Cred că depinde de fiecare artist, până la urmă. Pe mine personal, mă ajută foarte tare, pentru că atunci când am idei – poate mă trezesc noaptea pe la ora două și am o idee și vreau neapărat atunci să fac melodia – pot să fac acest lucru, nu trebuie să îmi fac o programare undeva. Și atunci pe mine m-ar ajuta enorm. Dar probabil că nu e la fel la fiecare artist. Nu aș putea să vorbesc în numele altora.

Gazeta de Nord-Vest: Ce planuri de viitor ai în materie de compoziție? Cu ce surprize vrei să mai vii în fața publicului care te urmărește?

Alexandra Mărcuț: Sper că doar surprize plăcute (râde). Îmi doresc foarte tare să abordez și alte genuri în ceea ce privește melodiile originale. Nu știu însă dacă o să reușesc în perioada imediat următoare, dar nu se știe niciodată – niciodată să nu spui niciodată – sunt niște cuvinte foarte înțelepte după părerea mea.

Rareș Jucan

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

CHEF în Țara Oașului cu persoane ce erau OBLIGATE să stea în IZOLARE. Petrecăreții au acum DOSAR PENAL

Șase persoane din județul din Țara Oașului au acum dosar penal după ce au chefuit în noaptea de duminică spre luni auchefuit la locuința...

MASACRU provocat de coronavirus. 13 DECESE în doar CÂTEVA ORE. Numărul morților CREȘTE constant

În această după-amiază am avut parte de un adevărat masacru la nivel național provocat de coronavirus. Grupul de Comunicare Strategică a anunțat joi după-amiază...

VIDEO/FOTO. Desant al MASCAȚILOR în județ. ACȚIUNE în FORȚĂ în comunitatea de ȚIGANI

Mascații au intervenit astăzi în forță în comunitatea de țigani din orașul Ardud, de pe strada Cărămidăriei. Nu cu mult timp în urmă, în...

ACȚIUNE. DEZINFECȚIA continuă la Satu Mare. Care sunt CARTIERELE vizata în această seară

Primăria Satu Mare continuă acțiunile de dezinfecție! Astăzi, de la ora 21.00 se va interveni în cartierele Soarelui, Micro 17, Carpați I și Carpați...

FOTOGALERIE. Crucea Roșie, Filala Satu Mare, a achiziționat și donat materiale de protecție împotriva PANDEMIE COVID19

Cu ajutorul sponsorilor generoși, Crucea Roșie, Filiala Satu Mare, a reușit să achiziționeze o serie de materiale de protecție și nu numai, care au...