PERSEVERENȚĂ. Încearcă A DOUA OARĂ. Care ar putea fi ADEVĂRATA MIZĂ a salubrizării Sătmarului

Consorțiul maghiar care deține majoritatea acțiunilor la AVE Bihor, firma declarată câștigătoare a licitației privind contractul de salubrizare pentru municipiul Satu Mare se află la a doua încercare de a ajunge în județul Satu Mare. A mai încercat asta odată în 2008, când a participat la licitația privind Groapa Ecologică a județului, doar că atunci a fost alți câștigători.

Starea de fapt a lucrurilor

După cum se știe, firma AVE Bihor este firma declarată câștigătoare a licitației pentru următorul contract de salubrizare a municipiului Satu Mare.

“În urma evaluării ofertelor depuse pentru procedura de achiziție publică pentru delegarea gestiunii serviciului de salubrizare a fost declarată câștigătoare oferta depusă de firma AVE Bihor. Noul contract va impune operatorului de salubritate utilaje și dotări moderne prin care va crește calitatea serviciilor executate atât pentru municipalitate, cât și pentru populație”, este anunțul făcut de Primăria Satu Mare.

Ceea însă puțini știu este faptul că AVE Bihor a fost recent cumpărată de ungurii de la Keviep, care administrează şi depozitul ecologic de deşeuri Eco Bihor, potrivit eBihoreanul.ro .

Printre asociaţii AVE Bihor se regăsesc şi persoane fizice: Miklossy Ferenc Laszlo, Miklossy Mate şi Pasztai Zoltan Attila, ultimul fiind administratorul Eco Bihor. Miklossy Mate şi Miklossy Ferenc Laszlo sunt fiii patronului Keviep, Miklossy Ferenc.

La a doua încercare

Cine este de fapt firma maghiară care a cumpărat AVE Bihor? Nimeni alta decât consorțiul care în 2008 s-a prezentat la licitația pentru Groapa Ecologică a județului Satu Mare.

Potrivit datelor furnizate de Consiliul Județean Satu Mare, la licitația din 2008 pentru Groapa Ecologică a județului au fost patru ofertanți:

1. STRABAG A.G. Environmental Technology + SC IRIDEX Group Construcții S.R.L. + S.C. HIDROCONSTRUCȚIA S.A

2. KEVIEP Kft. KELET MAGYARORSZÁGIVÁLLAKOZÁSI, EPTOIPARI ES KERESKEDELMI K.F.T

3. S.C. VEGYÉPSZER Zrt

4. Consorțiul ECOSOIL + S.C. UNIO S.A + S.C VILHELM GEIGER ROMANIA S.R.L.

Deci Keviep a mai avut o încercare de a ajunge în județul satu mare în urmă cu 12 ani, dar atunci nu a fost să fie. Câștigătorii acelei licitații fiind Consorțiul ECOSOIL + S.C. UNIO S.A + S.C VILHELM GEIGER ROMANIA S.R.L.

La cum stau lucrurile acum, se vede faptul că ungurii de la Keviep se află acum la a doua tentativă de a veni în județul Satu mare prin intermediul firmei AVE BIhor, pe care o deține și care a câștigat, deocamdată, licitația pentru salubrizarea orașului.

Zvonurile nu se opresc aici

Însă lucrurile nu se opresc doar aici. Potrivit unor surse demne de luat în considerare, se pare că maghiarii de la Keviep nu s-ar mulțumi doar cu salubrizarea municipiului Satu Mare.

Se pare că ei își doresc să pună mână și pe Groapa Ecologică de Gunoi a județului Satu Mare, așa cum se întâmplă cu cea din județul Bihor, care se află în administrarea lor.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

RELIGIE. Pr. Cristian BOLOȘ: ”Sfintele Taine. Cunoaşterea, trăirea şi mărturisirea credinţei creştine (20)”

Cunoaşterea, trăirea şi mărturisirea credinţei creştine (20) Demers documentar realizat de pr. dr. Cristian Boloş Sfintele Taine (1) “Mǎrturisesc un Botez întru iertarea pǎcatelor” (Articolul X din...

OPINIE. Îngrijorările UZPR privind „subsolul” unei ordonanțe

Reiterăm îngrijorarea pe care ne-a creat-o publicarea, pe Mediafax, a unui text semnat de Adrian Sârbu, cu doar două zile înainte de comunicarea, de...

DECIZIE. Depozitul ecologic de la Doba SE EXTINDE. O nouă celulă pentru următorii 6 ani

Depozitul ecologic de la Doba se extinde cu o nouă celulă. În data de 1 aprilie 2020, a fost semnat ordinul de începere a...

FOTO. ALERTĂ! Ședință de URGENȚĂ la Satu Mare. Posibile AGLOMERĂRI ale SPITALELOR din județ

Prefectul Radu Bud a convocat azi în ședință de lucru, alături de președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, reprezentanții serviciilor medicale din județ...

FOTOGALERIE. CONTRACTUL a fost SEMNAT. În curând ÎNCEP LUCRĂRILE

Primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor, a semnat astăzi, 2 aprilie, contractul cu compania austriacă Strabag pentru construcția Pod peste râul Someș – amplasament str....