Prevenirea consumului de droguri, tutun și alcool la Liceul Tehnologic ”UNIO – Traian Vuia”

Având în vedere dinamica consumului de droguri, alcool și tutun în rândul tinerilor liceeni, în calitate de profesor consilier al liceului și cu sprijinul domnului director prof. dr. Popescu Vlaicu și al diriginților claselor a IX-a profesionale,am organizat la Liceul Tehnologic „Unio-Traian Vuia” o activitate de informare și prevenire a acestor substanțe psihoactive.

În vederea cunoașterii cât mai în detaliu a consecințelor consumului de droguri am invitat două specialiste în acest domeniu: Specialist în prevenire Ștefania Boca și subcomisar Liviana Chiorean. Doamna Ștefania Boca a vorbit despre măsurile care trebuie luate în cazul prevenirii, dar și în cazul renunțării la consumul acestor substanțe, iar doamna Liviana Chiorean a punctat consecințele penale în cazul consumului de droguri, alcool și tutun într-o instituție școlară, și nu numai.

Scopul activității este luarea la cunoștință a acestor măsuri în vederea asigurării unui răspuns proactiv față de fenomenul consumului de droguri.

Trebuie menționat faptul că organizarea acestor activități are în vedere conștientizarea și responsabilizarea tinerilor cu privire la consecințele fizice, psihice și juridice la care se expun în urma consumului de droguri, tutun și alcool, precum și dezvoltarea de abilități sănătoase de petrecere a timpului liber.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

ALERTĂ! Mai avem un CAZ de CORONAVIRUS în județ. Încă un bărbat, depistat POZITIV

Județul Satu Mare se confruntă cu un nou caz de coronavirus. Dacă până acum am avut de a face cu un caz din Iași...

Un nou caz în județ! Bărbat din zona Oașului cu CORONAVIRUS.

Un nou caz de Coronavirus a fost confirmat în județul Satu Mare. Ar fi vorba de un bărbat de peste 70 de ani din...

NU UITA! La noapte ROMÂNIA trece la ora de vară! STĂM ÎN CASĂ CU O ORĂ MAI PUȚIN!

Ora de vară 2020. În această noapte , România trece la ora de vară: Ora 03:00 va deveni ora 04:00 și vom dormi cu...

Mai e puțin și trecem la SCENARIUL 4 în România! Ce măsuri suplimentare ar urma să se ia!

Numărul de infectări cu COVID-19 a crescut în România, în ultimele zile, iar autoritățile încep să se pregătească pentru scenariul 4, atunci când vor...

NORMALIZARE. Numărul celor care TRAZITEAZĂ vămile din județ, în scădere DRASTICĂ

În perioada 27.03.2020, ora 19:15 - 28.03.2020, ora 07:15, la PTF Petea, pe sensul de intrare în țară s-au prezentat 164 persoane. Dintre acestea,...