RAZIE. MASCAȚII au descins între ȚIGANII din Satu Mare. Zeci de persoane, LEGITIMATE

În cursul lunii ianuarie, polițiștii locali sătmăreni, în colaborare cu mascații de la DAS, au organizat mai multe razii în mai multe locații unde populația era preponderent formată din romi. De asemenea, au mai fost organizate o serie de acțiuni de combatere a prostituției și cerșitului, iar asistații social au fost scoși la muncă. Demn de remarcat este și faptul că, în ianuarie, au fost ridicate peste o sută de mașini parcate ilegal.

Razie cu mascați

Potrivit unei informări cu privire la activitatea Poliției Locale, în luna ianuarie au fost organizată o acţiune în colaborare cu lucrători de la D.A.S. în vederea cartografierii populației de etnie romă din zonele străzii Zefirului, zona Ștrandului, precum și ambele maluri ale râului Someș. Cu această ocazie, au fost depistate zeci de persoane care locuiau ilegal în zonă, De asemenea, au fost consiliate persoanele vulnerabile pe linie de asistență socială.

Tot în cursul lunii ianuarie au fost desfășurate acţiuni de depistare a persoanelor care apelează la mila publică pe raza municipiului Satu Mare şi de combatere a acestui fenomen, fiind depistate 70 de persoane, şi aplicate 43 sancţiuni contravenţionale.

A fost organizată și o acţiune în colaborare cu lucrători de la Transurban pentru depistarea persoanelor care circulă fără bilete, fiind depistate şi sancţionate contravenţional 19 persoane.

Asistații social, scoși la muncă

În conformitate cu prevederile Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat şi în baza H.C.L. Nr. 6/31.01.2019 privind aprobarea Planului de acţiuni şi de lucrări de interes local pe anul 2019, pentru repartizarea orelor de muncă prestate lunar de către persoanele majore apte de muncă din familia beneficiară de ajutor social, pe raza municipiului Satu-Mare au fost desfăşurate nouă acţiuni cu beneficiarii de ajutor social, sub îndrumarea cadrelor de specialitate din această instituţie.

Au fost astfel executate activităţi în folosul comunităţii ce constau în curăţarea zonelor unde au fost depistate depozitări ilegale de deşeuri, ocazie cu care s-au strâns 3 metri cubi de resturi menajere. La aceste activităţi au participat în medie trei persoane beneficiare de ajutor social. Locaţiile unde s-a lucrat au fost str. Alexiu Berinde (sub Podul Golescu), str. Ilisești, Grădinița Prichindelul, str. Botizului, str. Fabricii, zona Cubic, str Toamnei(locuințele sociale),fostul stadion Unio.

Peste o sută de vehicule parcate ilegal, ridicate

În cursul lunii Ianuarie au fost ridicate 110 de autoturisme staționate neregulamentar conform art. 143 din Regulamentul la H.G.1391/2006.

În conformitate cu prevederile Legii nr. 421/2002 privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparţinând domeniului public sau privat al statului ori al unităţilor administrativ-teritoriale, au fost identificate 16 vehicule, fiind aplicate somaţii. Din constatările anterioare, 18 au fost ridicate de către proprietari, iar pentru 38 de vehicule sunt în derulare procedurile legale.

Amenzi de peste 260.000 de lei

În luna ianuarie 2020 polițiștii locali sătmăreni au aplicat 773 de amenzi în cuantum total de 262.767 lei.

Cele mai multe amenzi au fost aplicate la legea privind circulație pe drumurile publice, aici fiind aplicate 346 de amenzi în cuantum total de 125.137 de lei.

Totodată au mai fost aplicate amenzi în valoare de 89.500 de lei la legea pentru sancţionarea faptelor de încălcare a normelor de convieţuire socială, iar la HCL 33/2011 – privind stabilirea unor contravenţii în domeniul edilitar – gospodăresc, ordinii, curăţeniei şi igienei publice în municipiul Satu Mare, au fost aplicate 183 de amenzi în valoare totală de 41.650 lei.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

ATENȚIE! Sălile de PĂCĂNELOR vor fi DESCHISE. Dar vor avea REGULI NOI

Coronavirusul schimbă regulile și în cazinouri și în casele de pariuri sportive. Consilierul guvernamental în domeniu estimează redeschiderea industriei jocurilor de noroc pe 15...

PRECIZĂRI. Ce se întâmplă după 1 IUNIE? Vom mai avea sau nu NEVOIE de DECLARAȚIE

Președintele Klaus Iohannis a anunțat joi, după o ședință la Palatul Cotroceni cu premierul Ludovic Orban și cu mai mulți miniștri ai cabinetului, care...

Căutat de autoritățile italiene, reținut la intrarea în țară

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Petea au identificat și predat reprezentanților IPJ Satu Mare un cetățean român, căutat de...

Autoturism furat din Belgia, descoperit la intrarea în țară

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Petea – judeţul Satu Mare au descoperit și indisponibilizat un autoturism căutat de autoritățile belgiene. Ieri...

FOTO INCREDIBIL. NESIMȚIREA ANULUI. Cum poți parca în acest hal?

Am văzut de-a lungul timpului extrem de multe parcări nesimțite, dar ceea ce se vede în această imagine parcă le întrece pe toate. Această...