More


  Rețele de apă și canalizare, extinse în județ

  - Advertisement -

  Cinci contracte de investiții în infrastructura de apă și canalizare a județului Satu Mare sunt în procedură de achiziție publică și alte două contracte sunt în pregătire. Beneficiarii acestor prime contracte sunt localnicii din Halmeu, Turț, Turulung, Tarna Mare, Bătarci, Valea Vinului, Culciu, Tîrșolț, Huta Certeze, Negresti-Oaș și Orașu Nou. Membrii AGA din cadrul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru servicii în sectorul de apă și apă uzată din județul Satu Mare au fost informați astăzi despre stadiul implementării acestor proiecte finanțate din fonduri europene.

  Au început procedurile de achiziții
  Au început procedurile de achiziții publice pentru primele 5 contracte de investiții în infrastructura de apă și canalizare din județul Satu Mare. Acestea au fost deja publicate în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, iar alte 2 contracte sunt în pregătire.

  Au fost publicate în SEAP contracte pentru servicii de asistență tehnică pentru managementul proiectului și pentru supervizarea lucrărilor din cadrul proiectului. De asemenea, a început procedura de achiziție privind încheierea contractelor pentru extinderea sistemului de alimentare cu apă în Tarna Mare și a sistemului de canalizare din clusterele Tarna Mare și Batarci. Extinderea sistemului de alimentare cu apă și canalizare în Valea Vinului și Culciu, precum și construcția stațiilor de epurare din localitățile Bătarci, Tîrșolț și Orașu Nou, sunt alte 2 contracte în achiziție.

  Două contracte în pregătire
  Sunt în pregătire 2 contracte care vor intra în procedura de achiziție: extinderea sistemului de alimentare cu apă din zona Halmeu, Turț și a sistemului de canalizare din clusterul Turulung și aglomerările Turț, precum și construcția, extinderea și reabilitarea facilităților de captare, tratare, înmagazinare și pompare apă în localitățile Halmeu, Turț, Tarna Mare, Târșolț, Huta Certeze și Negrești-Oaș.

  Aceste contracte fac parte din „Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Satu Mare – regiunea Nord-Vest, în perioada 2014-2020”. Proiectul în valoare de 1.202.948.260 de lei, prevede realizarea rețelei de apă și canalizare în 34 de unități administrative ale județului, pe o lungime de 1015 km – rețeaua de apă (435 km) și canalizare (580 km).

  În Adunarea Generală a Asociaților (AGA) din cadrul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru servicii în sectorul de apă și apă uzată, desfășurată miercuri, 26 februarie 2020, membrii AGA au fost informați asupra stadiului implementării proiectelor finanțate din fonduri europene.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img