More


  Spunem STOP fenomenului de bullyng la Liceul Tehnologic ”Unio-Traian Vuia”

  - Advertisement -

  La Liceul Tehnologic „Unio-Traian Vui”a o activitate din Programul „Spunem Stop Bullying-ului” , care se va desfășura pe parcursul a 4 ședințe, la nivelul claselor a IX-a, cu implicarea profesorului consilier și a diriginților și a domnului director, prof. dr. Popescu Vlaicu.

  Activitatea de debut a fost realizată de subcomisar Liviana Chiorean, din cadrul IJP Satu Mare care a transmis informații utile cu privire la acest fenomen, le-a vorbit elevilor despre sancțiunile penale ca urmare a săvârșirii unei forme din această infracțiune, din păcate tot mai răspândită în cadrul elevilor și cu repercusiuni grave din punct de vedere emoțional asupra victimei. În cadrul activității doamna Liviana Chiorean le-a amintit elevilor și despre legea care interzice bullying-ul în școli.

  Programul are ca scop dezvoltarea unor abilități eficiente de relaționare interpersonală și identificarea unor metode eficiente pentru a face față dificultăților cu care se confruntă tinerii. Datorită provocărilor din viața de zi cu zi, unii tineri nu reușesc să facă față stresului specific adolescenței, iar din această cauză accesele de furie, depresie și chiar sinucidere sunt în creștere continuă. Aceste aspecte pun problema dramatică a cât de dificil este pentru unii tineri să facă față solicitărilor contemporane, dar și crizelor tipice care caracterizează dezvoltarea adolescenților.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img