More


  VIDEO. ALERTĂ. PRIMUL caz de CORONAVIRUS în România. Sunt SUSPICIUNI car ar putea exista un al DOILEA CAZ

  - Advertisement -

  România are începând de miercuri seară un caz de coronavirus confirmat, potrivit Digi24.ro. Victor Costache, ministrul Sănătății, și secretarul de stat Raed Arafat, directorul Departamentului pentru Situații de Urgență, au anunțat că în casa acestei persoane mai sunt 7 persoane – niciun copil, dar persoane în vârstă – toate fiind testate și cu rezultat negativ.

  Este vorba despre una dintre persoanele din Gorj care a intrat în contact cu italianul în vârstă de 71 de ani, în perioada de cinci zile în care s-a aflat la noi în țară. Această persoană se afla deja în carantină și nu prezenta simptome, fiind depistată în urma unui test.

  Există suspiciuni că ar mai putea fi un al doilea caz de coronavirus în România, relatează Carla Tănasie, jurnalist Digi24. Testele nu sunt însă finalizate în acest caz, fiind izolată și această persoană. În acest caz, rezultatul va fi publicat joi.

  Dacă se confirmă și a doua infectare, atunci cele două persoane vor fi transferate la Institutul Matei Balș din București.

  Primul caz de coronavirus confirmat este la un bărbat în vârstă de 25 de ani, potrivit informațiilor Digi24.ro.

  Declarațiile de la MAI:

  Victor Costache: ”Suntem din păcate în situația să vă anunțăm că, în urma testării persoanelor din Gorj care au intrat în legătură cu cetățeanul italian, avem primul caz infectat cu COVID-19 de pe teritoriul României. Imediat ce va ajunge la București va intra în schema de tratament și sperăm să avem rezultate bune.

  Pacientul este în stare bună, nu manifestă simptome și nu trebuie să ne alarmăm. Mai avem în lucru 33 de teste și vă vom comunica rezultatele imediat ce va fi posibil. A fost la vânătoare cu italianul, a avut contact direct.”

  Raed Arafat: ”Pacientul este într-o stare bună, nu prezintă febră, tuse, nu prezintă simptome. Pentru că este pozitiv, el va fi transferat la spital și internat. Un echipaj de la ISU Dolj, cu autospecială cu izoleta pregătită, sunt deja plecați de la Craiova pentru preluarea persoanei de la domiciliu și transportul ei până la „Matei Balș”.

  În casa respectivă mai sunt 7 persoane, toate au fost testate negativ. Având în vedere că persoana testată pozitiv și este un contact direct, toate cele 7 persoane vor rămâne la domiciliu, sub pază, li se vor asigura toate nevoile, dar nu vor putea pleca de acasă.

  După 14 zile vor fi testați. Dacă apar simptome, atunci se testează și dacă este pozitivă va fi testată la spital.

  Persoana diagnosticată miercuri seară a fost de două zile în izolare la domiciliu. S-a micșorat probabilitatea să transmită mai mult. Din familie mai sunt câteva persoane care nu au fost depistate pozitiv cu coronavirus.”

  Pacientul care a fost confirmat cu coronavirus lucra la barul cetăţeanului italian, cei doi întâlnindu-se din prima seară când cetăţeanul străin a venit în localitate, adică în urmă cu o săptămână.

  Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Nelu Tătaru a declarat pentri Digi24.ro că ancheta epidemiologică se extinde la a se căuta contacţii direcţi ai celui confirmat şi contacţii contacţilor.

  Evaluarea se face serologic prin testare şi prin comorbidităţi existente la contacţi.

  Pacientul a ajuns la Institutul Matei Balș.

  Au fost aduse încă nouă probe, altele decâte cele şapte care deja au ieşit negativ, a declarat la Digi24 secretarul de stat în MS Nelu Tătaru.

  Primul pacient confirmat cu coronavirus, adus la “Matei Balş”. Camere cu duşuri chimice, pregătite pentru primii bolnavi.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img