More


  ALERTĂ. Circa 40 de persoane în CARANTINĂ la Satu Mare. Numărul lor, ÎN CREȘTERE

  =

  Circa 40 de persoane se află în carantină la Satu Mare în momentul redactării acestei știri, însă numărul lor va crește. Azi dimineață erau șapte. Este vorba despre acele persoane care intră în țară venind din Italia, aflată în totalitate în Zona Roșie de Coronavirus. În județ sunt disponibile peste 150 de locuri de carantinare.

  Directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Satu Mare, Macrina Mihai, a declarat pentru Gazeta de Nord Vest că, până astăzi, în jurul orei 16.00, în județul Satu Mare se aflau circa 40 de persoane în carantină.

  Este vorba despre toate persoanele care au intrat în țară pe la vămile Petea și Urziceni și care au venit din Italia, aflată acum în Zona Roșie de Coronavirus.

  ”Numărul crește, este în dinamică, pentru că începând de astăzi a fost introdusă în Zona Roșie toată Italia. Toți cei care sunt pe drum și care au pornit încă de aseară din zone galbene, cum erau atunci, astăzi, când ajung la frontieră, ei trebuie să fie carantinați. În momentul de față sunt în carantină circa 40 de persoane”, a declarat Macrina Mihai.

  Directorul DSP a mai precizat că acestor persoane li se vor face analizele medicale necesare, dar indiferent de rezultatul acestora ei vor rămâne în carantină cel cel puțin 14 zile.

  ”Acestor persoane li se vor face analizele necesare, dar indiferent de rezultatul analizelor medicale, aceste persoane trebuie să stea în carantină 14 zile. Nu va pleca nimeni. Carantina înseamnă 14 zile”, a mai precizat oficialul DSP. 

  În acest moment, în județul Satu Mare sunt peste 150 de locuri de carantinare. Dar la ritmul acesta de creștere, nu vor fi suficiente,

  ”Legea spune că în momentul în care locurile noastre de carantină se epuizează, ne îndreptăm spre județele învecinate, Și județele vecine sunt pregătite cu astfel de spații de carantinare!”, mai spune Macrina Mihai.

  Din păcate, însă, la graniță, singura modalitate de afla zona din care provin cei care intră în țară este declarația pe propria răspundere.

  ”Ei spun că vin din Italia. Și la ora asta suntem încă la dispoziția bunei credințe a omului”, a precizat directorul DSP Satu Mare.

  Între timp, zonele de carantinare din județul Satu Mare, una dintre acestea fiind Taberele Școlare, sunt păzite de polițiști și jandarmi.

  Acest aflux de cetățeni din Zona Roșie de Coronaviruus va mai dura câteva zile, dar nimeni nu știe exact cât.

  Până în momentul de față, cel puțin la Satu Mare, nu există niciun suspect de Coronavirus.

  Sursa Foto: PresaSM.ro  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img