More


  ALERTĂ Numărul sătmărenilor aflați în izolare la domiciliu, în creștere

  - Advertisement -

  În mai puțin de o săptămâna, numărul celor pe care Coronavirus îi ține în case a crescut cu peste 40

  Autoritățile sătmărene se află în alertă maximă din cauza faptului că prin Vama Petea trec foarte multe persoane care vin în țara din nordul Italiei,Cu atât mai mult cu cât a fost depistat un caz de Coronavirus chiar în județul Maramureș. În aceste condiții, în mai puțin de o săptămână, numărul sătmărenilor aflați în izolare la domiciliu a crescut cu peste 40.

  Peste 150 de persoane aflate izolare

  În ședințele săptămânale de lucru cu șefii de servicii din cadrul Instituției Prefectului și cu reprezentanții structurilor M.A.I., pe lângă analiza activităților desfășurate în cursul săptămânii trecute și informarea privind activitățile ce urmează a fi derulate în cursul acestei săptămâni, a fost prezentată situația la zi a persoanelor aflate în autoizolare la domiciliu.

  În cadrul ședinței de ieri dela sediul Prefecturii s-a arătat că, la nivelul județului Satu Mare, până la data de 2 martie, 153 de persoane se află izolate la domiciliu, fără simptome privind infectarea cu Coronavirus, aflate sub supravegherea medicilor de familie și a DSP Satu Mare, pentru o perioadă de cel puțin 14 zile.

  La nivelul județului Satu Mare, nicio persoană nu se află în carantină.

  Cu peste 40 de persoane în plus în doar cinci zile

  Trebuie remarcat faptul că, în mai puțin de cinci zile, a crescut cu 43 numărul sătmărenilor aflați în izolare la domiciliu din cauza Coronavirus.

  ”La nivelul județului Satu Mare, până la data de 27 februarie, ora 08,00, 110 persoane venite din regiunile afectate din Italia se aflau izolate la domiciliu împreună cu membrii familiei, fără simptome, aflate sub supravegherea medicilor de familie și a DSP Satu Mare, pentru o perioadă de cel puțin 14 zile”, se arată la acea dată într-un comunicat remis de Prefectura Satu Mare.

  Ținându-se cont de faptul că Vama Petea este intens tranzitată de sătmărenii, maramureșenii și moldovenii care se întorc în țară din zona de nord a Italiei, zonă în care există adevărate focare de Coronavirus, autoritățile sătmărene se află în alertă maximă.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img