More


  ALERTĂ. OFICIAL. Încă un caz CONFIRMAT de COVID-19 în ȚARA OAȘULUI. Ar putea avea LEGĂTURĂ cu cazul BĂRBATULUI DECEDAT de la Halmeu

  =

  Din nefericire, numărul persoanelor confirmate cu COVID-19 în județul nostru crește. S-a ajuns la cinci cazuri confirmate oficial. De data aceasta este vorba despre un bărbat în vârstă de 73 de ani, din Turț. Potrivit surselor Gazeta de Nord Vest, acest caz ar putea avea legătură cu cazul bărbatului decedat de COVID-19 din Halmeu.

  Posibilă legătură cu cazul de la Halmeu

  Primarul comunei Turț, Ioan Irime, a confirmat, pentru Gazeta de Nord Vest, întreaga poveste a bărbatului depistat cu coronavirus din comuna pe care o conduce. După părerea sa, ar putea avea legătură cu cazul bărbatului decedat de COVID-19 de la Halmeu.

  ”Este primul test făcut la Cluj a ieșit pozitiv. Cazul a fost confirmat ieri după-amiază. I se va mai face un test. Este vorba despre Ioan S, învârstă de 73 de ani. Nu a fost în străinătate. Locuiește cu soția și cu o nepoată. Dar săptămâna trecută a fost până la fiica sa, care locuiește în Halmeu. Din ceea ce știm noi, fiica acestuia este vecină cu familia bărbatului din Halmeu care a decedat de coronavirus. Și este posibil să aibă o legătură. Dar nu știm sigur dacă are legătură”, a declarat, pentru Gazeta de Nord Vest, primarul comunei Turț, Ioan Irime.

  A avut alte probleme medicale

  În prima fază, bărbatul a fost dus la spital din alte motive medicale.

  ”Pacientul a fost dus vineri la Negrești cu ambulanța și ieri a fost confirmat. Când l-au dus, l-au dus bolnav. Lunea trecută s-a prezentat la medicul de familie, în Turț, care l-a consultat. Medicul, l-a rugat pe un coleg de-al său, care are și ecograf, să-i facă și un ecograf. Deci doi medici l-au consultat. Ambii medici au confirmat, la acea vreme, că nu avea simptome de COVID-19. Avea colecist, adică bila plină pietre. Și s-a dat tratament și injecții acasă. Asta a fost lunea trecută. Asistenta i-a făcut la spital o injecție, dar după i-au făcut injecții acasă. Deci, luni, după declarațiile medicilor, nu avea simptome”, a mai spus primarul Irime pentru Gazeta de Nord Vest.

  Simptomele au apărut după ce și-a vizitat fiica din Halmeu

  Apoi a făcut vizita la fiica sa, în Halmeu, după care au apărut primele simptome de corona virus.

  ”Joi și vineri s-a simțit rău și a chemat ambulanța. De data aceasta avea simptome clare de coronavirus. A fost dus la Negrești-Oaș cu ambulanța”, a mai precizat primarul.
  De la Negrești _aoș a fost transportat la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Satu Mare unde a fost internat. Tot aici i s-au prelevat probe care au fost trimise la Cluj pentru analiză, probe care au ieșit pozitive”, a mai spus primarul comunei Turț, pentru Gazeta de Nord Vest.

  Medici și asistente izolați

  Între timp, la Turț și Negrești Oaș, toate persoanele care au luat legătura cu bărbatul confirmat cu coronavirus sunt în izolare. Este vorba despre soția sa, una din fiicele sale și o nepoată, cu care locuia în casă, doi medici și două asistente.

  Toți aceștia vor fi testați în perioada imediat următoare.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img