More


  Campanie de colectare a medicamentelor expirate la Satu Mare

  - Advertisement -

  Cetățenii județului și municipiului Satu Mare sunt rugați ca în perioada 1-31 martie 2020, să predea medicamentele expirate la cele cinci puncte de colectare amenajate în municipiul Satu Mare plus alte cinci în celalalte orașe din județ. Acestea sunt considerate deșeuri periculoase pentru mediu și trebuie reciclate.

  Deșeuri periculoase
  O categorie importantă de deșeuri periculoase pentru mediu este reprezentată de medicamentele expirate. De cele mai multe ori, acestea ajung la depozitul ecologic dar și în natură transformându-se în factor de risc pentru mediu și sănătatea populației prin poluarea solului, a aerului, a apei de suprafață dar și a pânzei freatice.

  În acest context, Agenția pentru Protecția Mediului Satu Mare, în parteneriat cu Direcția pentru Sănătate Publică Satu Mare, Colegiul Farmaciștilor Satu Mare, şi o firmă specializată în colectarea deşeurilor periculoase, începând din 1.03.2020, vine în sprijinul cetățenilor care doresc să contribuire la eliminarea controlată a medicamentele expirate din gospodăriile lor, prin organizarea Campaniei PILOT de colectare a medicamentelor expirate de la populație.

  Cinci puncte de colactare la Satu Mare
  Astfel, toți cetățenii care dețin medicamente expirate, le pot preda în perioada 1.03.2020 -31.03.2020 la punctele de colectare amenajate în incinta următoarelor farmacii din județul Satu Mare:În Municipiul Satu Mare 5 puncte de colectare:

  1. Farmacia HRISTIANA, Aleea Prahovei, nr. 6/3 (Micro 15- lângă Piața de alimente ,,Someș,,)

  2. Farmacia COROANA, Str. Jocului, UJ 13/1 (Micro 17 – lângă Piața de alimente)

  3. Farmacia GERANIUM, Str. Eroilor, nr. 8/A (zona spitalului vechi)

  4. Farmacia PANAX, Str. Horea, nr. 2 (zona Teatrului de Nord)

  5. Farmacia EUROREGAL, Str. Ravensburg, Nr. 2 (Micro 15-zona spitalului nou).

  Cinci puncte de colectare în județ
  De asemenea, au mai fost amenajate alte cinci puncte de colectare ăn județ și anume:
  În orașul Carei 1 punct de colectare: Farmacia GOLD T FARM, Str. Nicolae Titulescu, Nr. 10 (zona Școlii ,,Vasile Lucaciu);

  În orașul Negrești Oaș 1 punct de colectare: Farmacia ARTEMISIA, Str. Victoriei, Nr. 108 (vis a vis de Liceul Teoretic);

  În orașul Tășnad 1 punct de colectare: Farmacia DIGITALIS, Str. Nicolae Iorga , Bl. 2P(centrul orașului, lângă muzeu);

  În orașul Ardud 1 Punct de colectare: Farmacia HELP NET FARMA 114, Str. Ștefan cel Mare, Nr. 37(zona centrală a orașului );

  În orașul Livada 1 punct de colectare: Farmacia SFÂNTUL ȘTEFAN, Str. Satu Mare, Nr. 14 (zona centrală a orașului).

  În aceste farmacii vor exista containere speciale, în care, pe tot parcursul lunii martie 2020, vor putea fi colectate medicamentele expirate, care apoi vor fi preluate de firma specializată, și vor fi transportate pentru eliminare prin separarea ambalajelor de medicamente în vederea reciclării și valorificarea energetică a substanței farmaceutice.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img