More


  Centrul de zi din satul Gelu partener în proiectul ,,1000 de flori-1000 de speranțe

  - Advertisement -

  Femei din satul Gelu, dar și din Piscari, alt sat al comunei Terebești, judetul Satu-Mare, lucrează flori croșetate pentru covorul GRAB- GRup de suport pentru femei ABuzate- Satu Mare. Acest covor reprezintă un adevărat simbol al unității feminine, încă de când au aflat de această inițiativă (și au lucrat ceva până acum!).

  1000 de flori-1000 de speranțe și tot atâtea motive de bucurie au găsit reprezentanții GRAB- GRup de suport pentru femei ABuzate- Satu Mare găsit la Centrul de zi din Gelu.

  ”Chiar dacă iarna a trecut, e vreme numai bună de croșetat flori, de depănat amintiri și de făcut planuri de viitor. Dacă doamne de 70-80 de ani găsesc timp să fie utile și reușesc să își păstreze simțul umorului, nu văd de ce noi, cei mai tineri, e musai să fim veșnic încrâncenați și împovărați de griji. Le sunt recunoscătoare pentru toate florile lucrate în cadrul proiectului nostru.

  E vreme de toate și poate n-ar strica să trimitem și un pic de recunoștință celor care fac mai mult decât ,,trebuie” și crează punți peste generații. Pentru că oamenii nu sunt făcuți să fie insule.

  Am ajuns să le cunoaștem personal pe aceste minunate femei în această săptămână, practic în ultima zi de activitate a centrului, înainte de suspendarea temporară a întâlnirilor care au loc aici. Am învățat de la ele, noi cele 7 reprezentante ale Grupului de suport, arta uitată a croșetatului.

  A fost o onoare să învățăm de la niște experte în domeniu și o mare bucurie să ținem în mână cele 7 flori, primele realizate de noi vreodată, căci toate cele ce ne-am dus acolo ne aflam la prima experiență de acest gen. Printre croșetat și savurat plăcinte făcute de doamnele responsabile cu bucuriile culinare, am vorbit despre misiunea grupului nostru, despre proiectul 1000 de flori și despre cât de important e să rămânem unite, noi, femeile, la bine dar, mai ales, la greu.

  Știm că este începutul unei frumoase colaborări. Ne-am simțit de parcă ne-am fi întors în timp, acasă la bunica, unde întotdeauna mirosea a ceva bun, era timp de lucru și de relaxare deopotrivă și timp de discutat, cu calm, problemele care ne privesc. Cu multe mulțumiri întregului personal, oameni dedicați muncii cu persoanele vârstnice, care dau cu atâta naturalețe din prea plinul inimii lor!

  Fie ca armonia și starea de bine să vă însoțească pe toți cei ce citiți acest mesaj!”, este mesajul transmis de reprezentanții GRAB- GRup de suport pentru femei ABuzate- Satu Mare.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img