DEMERSURI. Aparat pentru TESTARE COVID-19 și în județul Satu Mare. Alte DECIZII luate

Prefectul Radu Bud, în calitate de conducător al CJCCI Satu Mare, a convocat în data de 16 martie în ședință de lucru membrii Centrului, în cadrul căreia au fost stabilite o serie de măsuri cu aplicare imediată. De asemenea, se fac demersuri pentru a operaționaliza un aparat pentru testare COVID-19 și în județul Satu Mare.

Prin Dispoziția nr. 531/14.03.2020 a Departamentului pentru Situații de Urgență s-a dispus începând cu data de 14.03.2020 operaționalizarea Centrelor Județene de Coordonare și Conducere a Intervenției (CJCCI) cu reprezentanți ai tuturor instituțiilor cu atribuții în gestionarea epidemiilor conform prevederilor pct. 20/Anexa 1 la HG 557/2016.

CJCCI Satu Mare are ca principală misiune eficientizarea acțiunilor întreprinse în scopul evidenței permanente a situației înregistrate, precum și a asigurării operative a necesarului de hrană, apă și produse de igienă personală pentru persoanele aflate în autoizolare la domiciliu, dar și pentru monitorizarea respectării de către acestea a măsurilor de izolare.

Prefectul Radu Bud, în calitate de conducător al CJCCI Satu Mare, a convocat în data de 16 martie în ședință de lucru membrii Centrului, în cadrul căreia au fost stabilite următoarele măsuri cu aplicare imediată:

 

– În cadrul Centrului de la nivelul județului Satu Mare a fost operaționalizată o linie telefonică, care funcționează 24 de ore din 24, și care a început să fie adusă la cunoștința persoanelor aflate în izolare sau carantină pe raza județului Satu Mare, în vederea realizării unei comunicări directe și continue cu acestea. Cetățenii care nu se află în izolare sau carantină sunt rugați să folosească pentru urgențe numărul unic 112, iar pentru a afla informații despre COVID-19 să apeleze linia TELVERDE 0800800358.

– Direcția de Sănătate Publică Satu Mare face demersuri pentru completarea personalului implicat în gestionarea situațiilor actuale cu personal medical din cadrul unităților de învățământ.

– Direcția de Sănătate Publică Satu Mare va transmite situația persoanelor aflate în izolare la domiciliu, atât medicilor de familie, cât și primarilor din fiecare localitate, pentru a monitoriza și a sprijini persoanele aflate în autoizolare.

– Se fac demersuri pentru a operaționaliza un aparat pentru testare COVID-19 și în județul Satu Mare.

– Instituția Prefectului va transmite Colegiului Medicilor Satu Mare o recomandare privind limitarea în următoarea perioadă a activității medicilor doar la o unitate medicală: spital, ambulatoriu sau cabinet privat, pentru a evita riscul introducerii virusului COVID-19 în incinta unităților sanitare.

– Având în vedere că Marea Britanie a intrat pe lista galbenă de risc, călătorii de pe cursele care aterizează pe Aeroportul Satu Mare de la Londra vor completa chestionarele și vor fi preluați de cadrele medicale și îndrumați la autoizolare la domiciliu.

Odată cu operaționalizarea CJCCI, pentru o comunicare oficială și eficientă, transmiterea informațiilor de interes public se va realiza prin difuzarea celor două buletine informative ale Grupului de Comunicare Strategică de la nivel național, respectiv printr-un buletin de presă local care va fi difuzat în intervalul orar 10,00-18,00, inclusiv prin social-media.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

Încă doi ELEVI DE ZECE în județ după contestații la Evaluarea Națională. Sunt ȘAPTE în total

După corectarea contestațiilor la Evaluarea Națională, numărul elevilor de zece din județ a crescut cu încă doi, de la cinci la șapte.  Rezultatele finale, după...

Gest de suflet: Militarul Laurențiu Cobzaru a alergat de la Galați la SATU MARE pentru o cauză nobilă! Primit ca un EROU de senatorul...

De Ziua Drapelului Național, Laurențiu Cobzaru - MApN, Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă „SMÂRDAN”, Poliția Militară, a alergat de-a lungul traseului Galați (21.06.2020)...

ACȚIUNE. Peste 20 de MIGRANȚI din Egipt, Siria și Palestina, PRINȘI la Satu Mare

Polițiștii de frontieră sătmăreni au depistat douăzeci și unu de cetățeni din Egipt, Siria și Palestina care au încercat să treacă ilegal frontiera din...

Anunț IMPORTANT din partea UZPR

Duminica, 28 iunie 2020, de la ora 18, ora Romaniei, un nou eveniment UZPR... online! Premiile UZPR 2019- "ACTA non verba", promovarea Centenarului Uniunii in...

Sătmăreanul Daniel David, RECTORUL UBB Cluj, : Avem în licee 42% ANALFABEȚI funcționali. Ei vor CONDUCE România

Renumitul psiholog sătmărean, originar din comuna Homoroade, Daniel David, rector al UBB Cluj, este îngrijorat de faptul că avem 42% dintre tinerii de 15...