More


  FOTO. “Armonii” – o expoziție personală a pictoriței Andrea H. Tămășan. Deschisă până pe 27 martie 2020

  =

  Cele două saloane din spatele curții Muzeului de Artă din municipiul Satu Mare găzduiesc până în 27 martie 2020 o expoziție personală a pictoriței Andrea H. Tămășan pe teme florale intitulată “Armonii”.

  “Câteva cuvinte despre lucrările mele. Sunt semne și însemne care ne înconjoară. Am încercat să opresc clipa prin a reda în pictură floarea, ferestrele. Fereastra este un motiv de inspirație, sursa multor creații ale divinității, deschiderea dinăuntru spre lumină sau invers. Fereastra dă naștere la alte imagini ce vorbesc privitorului. Imaginea ferestrei poate vorbi sentimental, ilustrativ, simbolic. Ca ființe umane, deseori suntem atrase de lumina, care strălucește prin ferestre. Reprezintă sănătate, creștere, precum și curajul de a schimba. Lumina dă viață. Ferestrele și lumina, în mod tradițional, simbolizează o deschidere și iluminarea întunericului. Este ochiul casei și leagă o intimitate. Grădina – simbolul raiului pământesc, al cosmosului, al cărei centru este Paradisul.

  Culorile dominante din lucrările mele au și ele simbolistica lor. Verdele simbolizează speranța, longevitatea, puterea. Roșul este culoarea sincerității și a fericirii. Albastrul simbolizează calea reveriei, o cale a visului. Funcția mea de artist rămâne aceea de a descifra semnele ascunse ale naturii și de a interpreta misterele universului. Semne sunt peste tot, doar trebuie să le observăm.

  Lucrările și frumosul trebuie privite până le vedem. Călătoria are loc în noi, precum o oglindă.
  Săpând fântâni interioare în noi, arta mai este o tinerețe fără bătrânețe!” – spune artista Andrea H. Tămășan

  Tot la Muzeul de Arte din Piața Libertății, în cadrul expoziției, există și o colecție de lucrări încadrate în tematica aleasă realizate de alți artiști precum Cosma Ciprian, Cristina Busuioc, Cristina G. Oprișa, Lia Paul Trifu, Dorothea Fleiss, Maria Olteanu, Nicolae Pop, Petkes Jozsef, Sasu Judit, Silvia Timiș, Szatmari Agnes, Talpoș Elisabeta, Virginia Pișcoran.

     ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img