More


  Mai e puțin și trecem la SCENARIUL 4 în România! Ce măsuri suplimentare ar urma să se ia!

  =

  Numărul de infectări cu COVID-19 a crescut în România, în ultimele zile, iar autoritățile încep să se pregătească pentru scenariul 4, atunci când vor fi implementate o serie de măsuri suplimentare.

  Nelu Tătaru, actualmente ministru al Sănătății, declara în urmă cu o săptămână că se preconizează ca vârful de îmbolnăviri COVID-19 să fie atins în țara noastră în jurul Paștelui.

  “Se vorbeşte deja despre un vârf al îmbolnăvirilor în apropierea Paştelui, când se vor întoarce acasă şi mai mulţi români din străinătate. Am putea ajunge, atunci, şi la 7.000 de persoane confirmate pozitiv”, spunea Nelu Tătaru la Digi24, în momentul în care România avea doar 260 de cazuri de coronavirus.

  Având în vedere că scenariul 4 se activează în momentul în care este depășit pragul de 2.000 de infecții cu coronavirus, este posibil ca acest scenariu să se desfășoare cu mult timp înainte de sărbătorile pascale.

  Astfel, dacă se va menține același număr de infecții noi ca cel din ultima zi, respectiv 263 cazuri noi, în mai puțin de 4 zile România va depăși pragul de 2.000 de îmbolnăviri.

  Noua etapă în care va intra România va presupune regândirea situației, iar asta ar presupune ca bolnavii de coronavirus cu forme ușoare să fie tratați la domiciliu.

  sursa: bugetul.ro  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img