More


  ”Make Water Great Again ” – proiect Erasmus+ pe tema importanței apei, al Liceului Tehnologic ”Constantin Brâncuși” Satu Mare

  - Advertisement -

  Proiectul Erasmus+, care are ca temă principală apa, a unit elevi și profesori din cinci tări europene, astfel: Anadolu Lisesi – Istambul, Turcia – școala gazdă, IES Besaya, Spania, Institutul ”Ridolfi Zimarino” Italia, Skolen pa Grundvigsvej-Copenhaga, Danemarca și Liceul Tehnologic ”Constantin Brâncuși”, Satu Mare, România. Acest proiect internațional este cofinanțat din fonduri europene de către Uniunea Europeană.

  Proiectul Erasmus + face parte din acțiunea KA2, ceea ce presupune cooperare pentru inovare și bune practici, parteneriate strategice. Erasmus + este un program comun pentru educaţie, formare profesională, tineret şi sport şi are un caracter transnaţional în ceea ce priveşte mobilitatea si cooperarea care vizează crearea unui impact la nivel de sistem. Scopul proiectului este accesul la apa curată pentru toți cu implicarea comunităților locale ,respectiv a școlilor partenere, promovarea și stimularea interdisciplinarității în educație, dar în același timp și importanța apei în dezvoltarea, menținerea și promovarea comportamentului responsabil față de consumul acesteia, managementul apei în viața oamenilor.

  Tema întâlnirii de la școala parteneră din Turcia a fost apa – o metodă de comunicare, iar activitățile s-au desfășurat în perioada 17.02 – 21.02.2020. În cadrul unor ateliere de lucru s-au pus bazele unui dicționar tematic multilingv și s-au făcut prezentări pe tema consumului zilnic de apă. De asemenea, au fost organizate vizite culturale și tematice. De asemenea, a fost organizată o excursie tematică la Centrul de reciclare al apei uzate din Omerli, respectiv s-a vizitat centrul istoric al Istambulului, respectiv: Basilica Cistern și Catedrala Sfânta Sofia.

  Elevii care au reprezentat Liceul Tehnologic ”Constantin Brâncuși” din Satu Mare au fos:t Mak Jenifer, Domșa Adina, Cizmar Iulian, Bereș Octavian, Medgyesi Mihai și Bodo Iasmina. Elevii au fost cazați la câteva familii din Istambul, unde s-au acomodat cu stilul de viață turcesc al adolescenților de la liceul partener. Totodată, școala a fost reprezentată de doi profesori însoțitori: prof. Harca Marioara și prof. Cuha Virgil.

  Gazda următoarei vizite va avea loc la Liceul Tehnologic ”Constantin Brâncuși” din Satu Mare. Proiectul va fi coordonat de managementul liceului, reprezentat de: dir. prof. Șimon Daniela și dir. adj. prof Pop Olivia. Apă, tu eşti nu numai necesară vieţii, ci eşti însăşi viaţa; eşti bogăţia fără seamăn pe Pământ, tu eşti cea mai delicată, cea mai pură, tu eşti sufletul Pământului. (Antoine de Saint – Exupery).
  Prof. Pop Olivia  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img