More


  MII de sătmăreni IZOLAȚI în case. Cu zecile în CARANTINĂ. O persoană A FUGIT

  =

  Mii de sătmăreni sunt izolați, în aceste momente în case după ce au intrat în țară din zonele afectate de coronavirus sau tranzitând aceste zone. Câteva zeci se află în carantină venind sau tranzitând zonele roșii de Covid-19.

  Astfel, potrivit informațiilor furnizate de prefectura Satu Mare, În județ, astăzi, 25 martie, se află în carantină 74 de persoane, iar în autoizolare la domiciliu 2.825 de persoane.

  Printre acestea se află însă și inconștienți care nu respectă regulile.

  În ultimele 24 de ore, echipajele mixte formate din polițiști, jandarmi și polițiști locali au efectuat verificări pentru respectarea normelor legale impuse în contextul stării de urgență, cu privire la respectarea măsurilor de izolare la domiciliu de către persoanele față de care s-a dispus această măsură, ocazie cu care au depistat o persoană din județul Satu Mare care, deși trebuia să stea în izolare la domiciliu, a părăsit locuința fără aprobarea organelor abilitate.

  Astfel, a fost anunțată Direcția de Sănătate Publică, iar persoana mai sus menționată a fost internată într-un centru de carantină pentru o perioadă de încă 14 zile.

  De asemenea, față de persoana în cauză polițiștii au luat măsura sancționării contravenționale cu amendă în valoare 5 000 de lei  pentru nerespectarea măsurii de izolare la domiciliu și au întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 din Cod Penal.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img