More


  PANICĂ. Sătmăreni BLOCAȚI în nordul Italiei. CARANTINĂ în Lombardia și din alte 11 provincii

  =

  Sute de mii de români, printre care sunt și zeci de mii de sătmăreni, sunt blocați în aceste momente în nordul Italiei. Autoritățile italiene au decis ca nordul Italiei să intre în carantină din cauza numărului mare de oameni infectați cu coronavirus și a numărului mare de morți. 16 milioane de oameni intră în carantina decretată de Guvern!

  Premierul italian Giuseppe Conte a semnat duminică dimineață un decret care instituie o carantină severă în cea mai mare parte a nordului Italiei, în încercarea de a opri expansiunea coronavirusului. Întreaga regiune a Lombardiei este inclusă, precum și alte 14 provincii.

  Ca urmare a intrării în vigoare a noului normativ, deplasările populației sunt restricționate, excepțiile fiind permise numai în caz de urgență. Școlile, locațiile de ceremonii, sălile de sport, piscinele, spa-urile vor fi închise, muzeele, centrele culturale, cinematografele, teatrele și stațiunile de schi de asemenea, centrele comerciale urmând să fie deschide publicului doar de luni până vineri.

  În articolul 1 din proiectul noului decret guvernamental este prevăzută interzicerea intrării și ieșiri din Lombardia și din alte 11 provincii, fiind reglementată și extinderea zonelor controlate către Piedmont și Emilia-Romagna. În detaliu, provinciile care au devenit „zonă roșie” sunt următoarele: Modena, Parma, Piacenza, Reggio Emilia, Rimini, Pesaro și Urbino, Veneția, Padova, Treviso, Asti, Vercelli, Novara, Verbano Cusio Ossola și Alessandria. Toate dispozițiile noi sunt valabile din data de 8 martie și până pe 3 aprilie 2020.

  Ca o consecință a decretului premierului Giuseppe Conte, de duminică, viața socială a italienilor din Lombardia și din cele 14 provincii menționate mai sus, se va defășura numai în anumite condiții, în spatelor ușilor închise.

  O sătmăreancă aflată în această zonă a declarat pentru Gazeta de Nord Vest că toți oamenii din această zonă, fie ei italieni, fie străini, sunt cuprinși de panică.

  Cei care nu sunt din zonă, mai ales italienii din sudul țării, doresc să se întoarcă acasă, dar nu li se permite acest lucru. Gările, stațiile de autobuz, chiar și aeroporturile sunt pline de astfel de oameni, care sunt păzite strict de carabinieri.

  Despre străini care vor să părăsească țara și zona, cum ar fi sătmărenii, nici nu poate fi vorba.

  ”Toată lumea e panicată aici, fie că vorbim de localnici, fie de străini. Mulți dintre străini ar vrea să plece, dar autoritățile nu îi lasă. Sunt pline gările și aeroporturile. Despre noi, românii, să mergem acasă nici nu se pune problema. Încă nu știm ce se va întâmpla în continuare”, a declarat sătmăreanca, vizibil panicată, pentru Gazeta de Nord Vest.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img