PANICĂ. Sătmăreni BLOCAȚI în nordul Italiei. CARANTINĂ în Lombardia și din alte 11 provincii

Sute de mii de români, printre care sunt și zeci de mii de sătmăreni, sunt blocați în aceste momente în nordul Italiei. Autoritățile italiene au decis ca nordul Italiei să intre în carantină din cauza numărului mare de oameni infectați cu coronavirus și a numărului mare de morți. 16 milioane de oameni intră în carantina decretată de Guvern!

Premierul italian Giuseppe Conte a semnat duminică dimineață un decret care instituie o carantină severă în cea mai mare parte a nordului Italiei, în încercarea de a opri expansiunea coronavirusului. Întreaga regiune a Lombardiei este inclusă, precum și alte 14 provincii.

Ca urmare a intrării în vigoare a noului normativ, deplasările populației sunt restricționate, excepțiile fiind permise numai în caz de urgență. Școlile, locațiile de ceremonii, sălile de sport, piscinele, spa-urile vor fi închise, muzeele, centrele culturale, cinematografele, teatrele și stațiunile de schi de asemenea, centrele comerciale urmând să fie deschide publicului doar de luni până vineri.

În articolul 1 din proiectul noului decret guvernamental este prevăzută interzicerea intrării și ieșiri din Lombardia și din alte 11 provincii, fiind reglementată și extinderea zonelor controlate către Piedmont și Emilia-Romagna. În detaliu, provinciile care au devenit „zonă roșie” sunt următoarele: Modena, Parma, Piacenza, Reggio Emilia, Rimini, Pesaro și Urbino, Veneția, Padova, Treviso, Asti, Vercelli, Novara, Verbano Cusio Ossola și Alessandria. Toate dispozițiile noi sunt valabile din data de 8 martie și până pe 3 aprilie 2020.

Ca o consecință a decretului premierului Giuseppe Conte, de duminică, viața socială a italienilor din Lombardia și din cele 14 provincii menționate mai sus, se va defășura numai în anumite condiții, în spatelor ușilor închise.

O sătmăreancă aflată în această zonă a declarat pentru Gazeta de Nord Vest că toți oamenii din această zonă, fie ei italieni, fie străini, sunt cuprinși de panică.

Cei care nu sunt din zonă, mai ales italienii din sudul țării, doresc să se întoarcă acasă, dar nu li se permite acest lucru. Gările, stațiile de autobuz, chiar și aeroporturile sunt pline de astfel de oameni, care sunt păzite strict de carabinieri.

Despre străini care vor să părăsească țara și zona, cum ar fi sătmărenii, nici nu poate fi vorba.

”Toată lumea e panicată aici, fie că vorbim de localnici, fie de străini. Mulți dintre străini ar vrea să plece, dar autoritățile nu îi lasă. Sunt pline gările și aeroporturile. Despre noi, românii, să mergem acasă nici nu se pune problema. Încă nu știm ce se va întâmpla în continuare”, a declarat sătmăreanca, vizibil panicată, pentru Gazeta de Nord Vest.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

Plan Urbanistic Zonal-Lotizare cu deschidere de strada locuinte familiale

Farcau Adrian Radu, Strango Stelian, Strango Ligia, Dobie Lucian Izachel, Dobie Ana Angela in calitate de titular anunta publicul interesat asupra declasarii etapei de...

OFICIAL. Vămile Petea și Urziceni, DESCHISE pentru NAVETIȘTI. Care sunt CONDIȚIILE

Este oficial. Punctele de trecere a frontierei Petea și Urziceni sunt deschise pentru lucrătorii transfrontalieri, adică pentru navetiști, potrivit ultimei ordonanțe militare prezentate aseară...

ATENȚIE! PROGRAMUL cabinetelor de PEDIATRIE de la Policlinica Veche

În urma reorganizării activității pe unele secții ale SJU Satu Mare, a redistribuirii personalului, în programul cabinetelor de pediatrie din cadrul Ambulatoriului Integrat Satu...

VIDEO – EDITORIAL ÎN EXCLUSIVITATE Jurnal de campanie de pe frontul bătăliei ANTI COVID 19 Episodul 2

Ne aflăm în plină perioadă de pandemie COVID 19, în vreme de mare criză medicală, economică și socială … de ce nu existențială, vremuri...

PREVENȚIE. Termometre cu INFRAROȘU, la intrarea într-o fabrică din Satu Mare. Măsuri SPECIALE

După apariția articolului ALERTĂ! Un posibil FOCAR de infecție cu CORONAVIRUS la Satu Mare. Este vorba despre o FABRICĂ din Gazeta de Nord Vest,...