More


  Piețele din județ, dezinfectate

  =

  Autoritățile locale din Satu Mare și Carei fac tot ce le stă în putință asfel încât piețele din dincele două municipii să funcționeze la parametri normali. În acest sens au fost efectuate o serie de campanii de dezinfectare a tuturor piețelor din cele două municii ale județului Satu Mare.

  Dezinfecție la Satu Mare
  La Satu Mare se derulează o ampă campanie de dezfecșie în toate piețele din municipiu. Autoritățile sătmărene au declarat că nu s-a luat în discuție închiderea piețelor agroalimentare din Satu Mare, doar piața de vechituri este închisă până în 31 martie, cu posibilitatea de prelungire.

  Dacă vor exista alte reglementări ale autorităților abilitate în situații de urgență, le vom aplica, cu certitudine. Până atunci, ADP derulează o amplă campanie de dezinfectare în toate piețele agroalimentare din municipiul Satu Mare.

  ”Oamenii au nevoie acum, mai mult decât oricând, de o alimentație sănătoasă, bio, care se poate găsi la producătorii pe care îi găzduim în piețele noastre”, se arată într-un comunicat al ADP Satu Mare.

  Dezinfecție la Carei
  De asemenea, și la Carei, conducerea SC Piețe Parcări SRL a adoptat o serie de măsuri de prevenție împotriva răspândirii coronavirusului, astfel încât piața agroalimentară din Carei să poată funcționa în continuare în condiții de siguranță, iar populația să aibă acces la produse proaspete, direct de la producători.

  Mesele din piață sunt dezinfectate în fiecare dimineață de către angajații societății Piețe Parcări SRL. Atât comercianții cât și cumpărătorii pot să se spele pe mâini la robinetul de apă din piață, având asigurat săpun antibacterial lichid. Fiecare comerciant folosește mănuși pe considerentul că virusul se poate răspândi ușor prin intermediul monedelor și al bancnotelor.

  Tot ca măsură de prevenție, deținătorii spațiilor comerciale din piață au fost îndemnați să limiteze accesul clienților în magazine. De asemenea, au fost distribuite afișe prin care clienții magazinelor sunt rugați să păstreze o distanță de un metru față persoanele din jurul lor. Careienii care își fac cumpărăturile în piață sunt rugați să respecte aceste măsuri, atât pentru propria lor siguranță cât și pentru siguranța semenilor lor.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img