More


  PREMIERĂ. Un NOU punct de trecere a FRONTIEREI, ÎNFIINȚAT în județ. Nici nu te gândești UNDE

  =

  La Tarna Mare a fost demarat astăzi oficial parteneriatul “Partnership – Without Borders” din cadrul proiectului transfrontalier HUSKROUA. În cadrul acestui proiect vor fi modernizați aproape 3 km de drum între Tarna Mare și Hija (Ucraina). De asemena, va fi înființat un nou punct de trecere a frontierei între cele două localități.

  Drum modernziat, punct de trecere a frontierei nou

  Proiectul pentru dezvoltarea infrastructurii a fost depus de localitățile Tarna Mare (România) și Hija (Ucraina) și urmărește modernizarea unui tronson de drum de 2,8 km, respectiv construirea, pe partea română, a unei noi secțiuni de drum care să lege cele două localități.

  Pe lângă modernizarea drumului, proiectul prevede și asigurarea infrastructurii desfășurării activității în bune condiții în noul punct de trecere a frontierei ce va fi înființat aici.

  Proiect depășește un milion de euro

  La conferința de lansare a proiectului, președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba și vicepreședintele Ioan Rus au subliniat importanța acestui proiect pentru Județul Satu Mare, în valoare de 1.071.738,44 euro, prin care se va inaugura un nou punct de trecere a frontierei.

  Pataki Csaba a mai declarat: „Zona localității Tarna Mare este o zonă importantă și din punct de vedere turistic, iar prin acest nou punct de trecere a frontierei, localitatea se va putea dezvolta atât pe plan turistic, cât și pe plan economic. Pe lângă acest fapt, Tarna Mare are posibilitatea de a ieși din categoria localităților izolate, intrând astfel în circuitul economic internațional.”

  Termenul de finalizare este stabilit în anul 2021.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img