More


  Primăria Livada face eforturi pentru cetățeni în contextul stării de urgență

  - Advertisement -

  În timp ce România se află în stare de urgență datorită epidemiei cu COVID-19, primăriile din județul Satu Mare se asigură să respecte măsurile de siguranță pe care le implică această stare de urgență și să vină în sprijinul cetățenilor cât mai mult posibil. Este și cazul primăriei din orașul Livada, unde eforturile în acest sens sunt susținute.

  În această perioadă, personalul primăriei are tot felul de atribuții cu diverse scopuri, dar în primul rând cel de informare cât mai corectă a populației. Colegii de la departamentul de urgență al primăriei Livada, ajutați de poliția locală, lucrează la identificarea cetățenilor care au venit din țări în care rata infectării persoanelor cu coronavirus este mai mare de 500. Se dispune izolarea la domiciliu și eventual se anunță autoritățile competente despre necesitatea intrării în carantină. Aceste cazuri sunt monitorizate constant. S-a început dezinfecția spațiilor de pe domeniul public cum ar fi stații de autobus, piețe alimentare și alte locuri aglomerate.

  Există materiale postate pe rețelele de socializare ale primăriei cu scopul de a informa cât mai corect locuitorii. De asemenea, au fost puse la dispoziția cetățenilor numerele de telefon de la departamentul pentru situații de urgență al primăriei și al poliției locale pentru a solicita sprijin dacă este nevoie. Situația aceasta se aplică mai ales pentru persoanele aflate în autoizolare care au nevoie de medicamente sau alimente de bază și necesită ajutor pentru aprovizionare.

  Activitatea primăriei așadar nu s-a sistat. Se lucrează în continuare, dar cu limitarea accesului în clădire în scop preventiv atât pentru cetățeni, cât și pentru personal. Proiectele în derulare continuă (cum ar fi reabilitare și dotare școală generală), în limita posibilului raportat la situația stării de urgență.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img