More


  Primul caz de coronavirus confirmat la Satu Mare

  =

  Inevitabilul s-a produs. A fost confirmat primul caz de coronavirus la Satu Mare. Autoritățile sătmărene au luat o serie de măsuri foarte stricte la nivelul județului. În același timp, numărul celor aflați în carantină în județ este în creștere.

  Tânăr de 20 de ani, declarat pozitiv
  Potrivit directorului Direcției de Sănătate Publică (DSP) Satu Mare, Macrina Mihai, primul caz de coronavirus confirmat în județul Satu Mare esste un tânăr în vârstă de 20 de ani din Iasi.

  Acesta a venit din Italia marți, 10 martie, și a întrat în carantină la Satu Mare. Este asimptomatic. A venit cu mașina în care mai era o persoană, care la test a ieșit negativ, testul va fi reluat.

  Tânărul a fost transportat cu izoleta la Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj Napoca. În acest caz, testul va fi reluat.

  Aproape o sută de persoane în carantină
  Între timp, numărul persoanelor aflate în carantină crește. Astfel că, ieri, la ora 15.00, în județul Satu Mare, 97 persoane se află în carantină, dintre care 30 sătmăreni. De asemenea, 150 persoane sunt auto-izolate la domiciliu.

  Cifrele se modifică de la oră la oră și este influențată de numărul de peroane care trec granița în România, care tinde să scadă.

  Măsuri luate la nivel județean
  În acest context, membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență au adoptat următoarele măsuri:

  Preluarea de la Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a echipamentelor de protecție și predarea lor la Direcția de Sănătate Publică;

  Crucea Roșie va realiza aprovizionarea cu materiale igienico-sanitare a centrelor de carantinare;

  Instalarea unui cort în Punctul de Frontieră Petea pentru asigurarea condițiilor optime pentru triajul participanților la trafic care vin din zonele contaminate;

  Transportul din zona de carantină Satu Mare la zonele de carantină din județele de reședință a persoanelor cu rezultate negative la testare;

  Transportul de la punctele de frontieră Urziceni și Petea în convoi până la limita de județ pentru carantinarea în județul de reședință a celor care intră în țară și nu sunt din județul nostru (cei ce vin din zonele roșii);

  Persoanele cu reședința în județul Satu Mare vor fi carantinate în județul nostru.

  Se vor notifica protopopiatele și celelalte culte religioase pentru ca slujbele să aibă loc în limita a 99 de persoane”, informează Prefectura Satu Mare.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img