More


  REACȚIE, Gabriel Leș după DEMISIA ministrului Sănătății: ”Asta înseamnă să fii TRĂDĂTOR DE ȚARĂ”

  =

  Victor Costache, ministrul Sănătății, și-a dat demisia joi dimineață, după ce aseară a anunțat la mai multe posturi de televiziune planul testării tuturor bucureștenilor pentru coronavirus. După decizia ministrului, senatorul PSD de Satu Mare, Gabriel Leș, l-a acuzat pe acesta de trădare de țară. Și pe el, și pe premier. 

  Premierul Ludovic Orban a anunțat joi dimineață că îl propune pentru funcție pe secretarul de stat Nelu Tătaru, care se afla la Suceava și a fost chemat la București de urgență.

  Potrivit surselor Digi24.ro, lui Victor Costache i-a fost cerută demisia.

  Surse din conducerea PNL au spus pentru Digi24.ro că ministrul sănătății și Ludovic Orban au avut aseară o discuție aprinsă pe tema lipsei de echipamente din spitale și a haosului organizatoric, însă premierul a fost furios mai ales din cauza anunțului privind testarea bucureștenilor, anunțată, se pare, de ministrul Costache fără să aibă acoperire logistică.

  Sursele citate susțin că lui Victor Costache i s-a cerut să iasă public ca să prezinte scuze cu privire la acest anunț. De asemenea, el ar fi vrut să demisioneze încă de luni, de la izbucnirea scandalului privind situația dezastruoasă din spitale, mai spun aceste surse.

  Ludovic Orban a anunțat într-o declarație de presă că a luat act de demisia lui Costache:

  „Am luat act de această demisie, îi voi transmite președintelui Iohannis această demisie. Aproape 5 luni de zile Victor Costache a făcut parte din guvernul pe care îl conduc și împreună am luat o serie de decizii importante”.

  „Regret demisia, pe de altă parte o înțeleg și îi mulțumesc. Îi voi propune domnului Președinte pentru funcția de ministru pe domnul secretar de stat Nelu Tătaru. Voi continua să întăresc echipa de la ministerul Sănătății. Avem prioritate zero achiziția de echipamente pentru spitale, pentru a proteja angajații”, a spus Orban.

  În urma acestei demisii, senatorul PSD de Satu Mare, Gabriel leș, fost ministru al Apărării, a avut o reacție foarte virulentă catalogând gestul ministrului Sănătății de a-și dea demisia drept tradare de țară.

  ”Să pleci acum din funcție, în momente atât de dificile pentru români și România, asta înseamnă să fii trădător de țară. Dacă premierul i-a cerut acest lucru, e valabil pentru amândoi!”, a spus Gabriel Leș în intervenția sa pe Facebook.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img