More


  Se suspendă activitatea de revizuire medicală a pensionarilor de invaliditate

  =

  Activitatea de revizuire medicală a pensionarilor de invaliditate se susoendă ca măsură de siguranţă medicală pentru prevenirea răspândirii şi infectării cu coronavirus.

  Din motive de siguranţă medicală, legate de prevenirea răspândirii şi infectării cu COVID – 19, Casa Judeţeană de Pensii anunţă că activitatea de revizuire medicală a pensionarilor de invaliditate se suspendă începānd de azi 16.03.2020, urmând ca, în funcţie de evoluţia situaţiei, să fie anunţate alte decizii.

  Măsura are în vedere intrarea în vigoare a Hotărarii nr. 6/09.03.2020, a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă privind măsurile suplimentare de combatere a noului coronavirus, Ordinul Ministrului Muncii şi Protecţiei Sociale nr. 592/11.03.2020, precum şi faptul că, în spitale se limitează accesul iar pensionarii care trebuie expertizaţi nu pot beneficia de analize medicale şi investigaţii necesare evaluării medicale.

  Asigurăm toţi pensionarii de invaliditate că, plata drepturilor de pensie va fi continuată în toată perioada în care revizuirea medicală este suspendată.

  În aceste condiţii, conducerea Casei Judeţene de Pensii şi medicii de expertiză medicală vor întreprinde demersurile necesare în vederea respectării acestei măsuri.

  De asemenea, Conducerea Casei Judeţene de Pensii Satu Mare adresează rugămintea tuturor beneficiarilor sistemului public de asigurări sociale să amâne vizita directă la sediul instituţiei, dacă prezenţa lor nu este absolut necesară.

  Pentru situaţiile când este absolut necesară prezenţa fizică la ghişeele C.J.P. Satu Mare, se va păstra distanţa de aproximativ doi metri între solicitant şi funcţionarul public de la ghişeu, precum şi între publicul aflat în sediul instituţiei, asigurandu-se totodată un aflux controlat al publicului în spaţiile închise ale C.J.P. Satu Mare. Pentru celelalte tipuri de servicii, conducerea C.J.P. Satu Mare recomandă amânarea solicitării lor până la stabilizarea situaţiei de criză generate de coronavirusul COVID 19 sau apelarea telefonică pentru clarificarea situaţiilor la numerele de telefon

  · 0261-706829 – pentru pensii naţionale şi internaţionale şi alte drepturi de asigurări sociale
  · 0261-706825 – pentru plăţi pensii şi ajutoare de deces
  · 0261-706827 – pentru bilete de tratament
  · 0261-706826 – pentru informaţii generale.

  La aceste posturi telefonice serviciul va fi asigurat permanent în timpul programului de lucru (de luni până joi între orele 8 – 16.30 şi vineri între 8 – 14.00).  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img