Trupa The Cuza din Marea Britanie lansează primul single, “Bite Ya”. Sătmăreanul Tudor Toduț, lead singer

Marea Britanie are o nouă trupă muzicală – și nu orice trupă, ci una cu un viitor promițător și din care face parte și românul, sătmăreanul nostru valoros – Tudor Toduț. Pe Tudor Toduț sătmărenii îl cunosc mai ales după ce a participat la showul X Factor, iar de acum înainte îl vor cunoaște ca lead singer al trupei The Cuza.

Gazeta de Nord-Vest: Povestește-mi despre noua trupă din care faci parte, The Cuza. Este un proiect nou-lansat, fresh. Cum s-a născut și cum a venit ideea alegerii acestui nume?

Tudor Toduț: The Cuza a luat naștere așa cum ia naștere orice trupă. Totul începe cu un vis, care încet încet devine realitate. Fiind singurul român din trupă, ai aștepta ca numele să vină de la mine, dar băieții au venit cu numele. Le-a plăcut cum sună. Era ori Cuza, ori Eminescu.

Gazeta de Nord-Vest: Foarte recent ați lansat primul vostru single, care se numește “Bite Ya”. Ce i-ai spune unui ascultător care dă click prima oară pe această piesă? De ce să o asculte?

Tudor Toduț: Bite Ya e un omagiu adus femeilor periculoase, știi tu, genul de femei cu care nu vrei să te joci. I-aș spune: pune-ți centura, apasă pe accelerație și nu te uita înapoi. E o piesă energetică care te ține pe vârfurile degetelor.

Gazeta de Nord-Vest: Îmi imaginez că să faci parte dintr-o trupă vine cu multe provocări, printre care și faptul că fiecare are multe idei și trebuie ajuns la un consens în ceea ce privește melodiile spre exemplu. Cum este procesul vostru creativ ca trupă? Cum se naște o melodie nouă?

Tudor Toduț: Cred că lucruri mărețe se pot întâmpla atunci când toată lumea are un scop comun. Scopul nostru e să ne distrăm, să scriem despre viață și despre experiențele noastre. Cu toții am cântat în trupe în trecut, fiecare știe ce înseamnă compromisul, iar procesul creativ al unei piese implică mai multe minți laolaltă. De obicei, fiecare venim cu idei de acasă și adaugăm la repetiții. Dacă ideea e bună, muzica vine de la sine. Wayne (chitarist) are cele mai multe idei și este un om extraordinar de talentat atunci când vine vorba de scris piese.

Gazeta de Nord-Vest: Viitorul pentru trupa The Cuza sună bine. Vă pregătiți să cuceriți Marea Britanie și apoi și alte țări, de ce nu. Ce surprize urmează?

Tudor Toduț: Suntem doar la început de drum, tocmai ce am lansat primul nostru single, avem concerte stabilite până la mijlocul lui mai, iar după urmează sa intrăm în studio pentru a înregistra și alte piese. Plănuim să lansăm câteva single-uri în lunile următoare și sperăm să ajungem să cântăm atât la festivaluri in Marea Britanie, cât și în România – Electric Castle *wink wink*. Până atunci ne puteți asculta piesa Bite Ya pe platformele majore de streamnig precum Spotify, iTunes, Apple Music și YouTube. Keep on smiling!

Rareș Jucan

Spotify: https://open.spotify.com/track/2va985QgmdV5vhU8QJVTu3?si=uf1yRiMoRKeUil_mmEp-3Q

YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=HJA6Q5kdh88

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

RELIGIE. Pr. Cristian BOLOȘ: ”Sfintele Taine. Cunoaşterea, trăirea şi mărturisirea credinţei creştine (20)”

Cunoaşterea, trăirea şi mărturisirea credinţei creştine (20) Demers documentar realizat de pr. dr. Cristian Boloş Sfintele Taine (1) “Mǎrturisesc un Botez întru iertarea pǎcatelor” (Articolul X din...

OPINIE. Îngrijorările UZPR privind „subsolul” unei ordonanțe

Reiterăm îngrijorarea pe care ne-a creat-o publicarea, pe Mediafax, a unui text semnat de Adrian Sârbu, cu doar două zile înainte de comunicarea, de...

DECIZIE. Depozitul ecologic de la Doba SE EXTINDE. O nouă celulă pentru următorii 6 ani

Depozitul ecologic de la Doba se extinde cu o nouă celulă. În data de 1 aprilie 2020, a fost semnat ordinul de începere a...

FOTO. ALERTĂ! Ședință de URGENȚĂ la Satu Mare. Posibile AGLOMERĂRI ale SPITALELOR din județ

Prefectul Radu Bud a convocat azi în ședință de lucru, alături de președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, reprezentanții serviciilor medicale din județ...

FOTOGALERIE. CONTRACTUL a fost SEMNAT. În curând ÎNCEP LUCRĂRILE

Primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor, a semnat astăzi, 2 aprilie, contractul cu compania austriacă Strabag pentru construcția Pod peste râul Someș – amplasament str....