ULTIMUL VAL. Peste 880 de persoane au INTRAT azi noapte în ţară pe la Petea.

Peste 800 de persoane au intrat azi noapte în ţară prin Vama Petea. Acesta ar trebui să fie ultimul mare val deoarece, după cum se ştie, Ungaria a închis, de azi noapte, graniţele pe sensul de intrare. 

Nicio persoană în carantină

În perioada 16.03.2020, ora 19,15-17.03.2020, ora 7,15, la PTF Petea, pe sensul de intrare în țară s-au prezentat 886 persoane (753 români, 83 moldoveni, 4 ucraineni), dintre care 709 persoane au declarat că au venit/tranzitat din zonele afectate de coronavirus: Germania (149), Olanda (41), Belgia (56), Spania (15), Franța (58), Marea Britanie (75), Austria (294), Belgia (56), Norvegia (6), Elveția (2), Slovenia (1), Suedia (12).

FOTOGRAFIE DE ARHIVĂ

Dintre cele 119 de persoane controlate de către reprezentanții DSP Satu Mare, nicio persoană nu a fost escortată de către lucrători IJJ-IPJ la centre de carantină, iar unui număr de 709 persoane (SV (85), TM (1), BT (44), SM (140), MM (161), VN (1), MH (1), BN (33),IS (59), SJ (14), CJ (10), AG (3), HG (9), VS (15), DB (2), IF (1), GL (2), GJ (3), MS (12), GR (2), BC (4), NT (5), BZ (4), TL (1), BH (8), OT (1), AB (1), 87 persoane în tranzit, (83 către Republica Moldova și 4 către Ucraina) li s-a recomandat izolarea la domiciliu.

Ungurii au închis graniţele

Din comunicarea purtată între cele două poliții de frontieră, română și maghiară, în ultimele 12 ore au intrat în țară cetățenii români care se aflau în tranzit pe teritoriul Ungariei.

Începând cu ora 00,00, intrarea în Ungaria pentru toți cetățenii străini a fost sistată, de asemenea, și părăsirea țării de către cetățenii maghiari.  Astfel, în următoarea perioadă ne așteptăm la o  scădere abruptă de trafic în punctele de frontieră.

Sute de ROMANI sunt blocati la granita dintre Austria si Ungaria

Anunţul mai multor state europene de a-şi închide graniţele are efecte nefaste asupra celor care vor să se întoarcă în ţară relateaza rtv.

Mulți români care vin din Germania sunt blocați la granița dintre Austria și Ungaria.
Românii care nu pot ajungă acasă își strigă disperarea pe reţelele de socializare, în speranța că autorităţile îi vor putea ajuta.

Sute de oameni blocați între Austria şi Ungaria, deoarece guvernul de la Budapesta a decis închiderea totală a graniţelor pentru cetăţenii străini.

Vameșul ungur le-a reproșat că sunt în miez de noapte pe drumuri și le-a spus că trebuia să se informeze cu privire la măsura luată de ei.

“Sunt femei gravide și copii. Nu ne primesc ungurii. Să ajungă la Iohannis. E frig mare afară. Dați share în grupuri. Austria nu mai primește nimic înapoi“, a spus unul dintre românii blocaţi la graniţă.

“Nu ne mai primeşte nimeni. Austria nu ne primeşte înapoi, nici Cehia, nici Slovacia. Vameşii spun că dacă nu plecăm, aduc tancurile“, spune un alt român.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

Anunt mediu

Intreprinderea Individuala Pop Petru Sorin cu sediul in Carei, Str. Cimitirului nr 31, jud. Satu Mare, anunta publicul interesat asupra depunerii solicitarii de obtinere...

FOTOGALERIE. GEST UMANITAR. Motocicliștii și luptătorii donează! SÂNGE, desigur!

Clubul moto al forțelor de ordine "Blue Knights" - Romania V în colaborare cu Clubul de Arte Marțiale #GrandMMA-Satu Mare, nu a putut sta...

Coronavirus a mai făcut o VICTIMĂ. Decesul CU NUMĂRUL 24

În noaptea trecută, a mai fost raportat după ora 00.45, un deces al unei persoane confirmată cu noul #coronavirus. Deces 24 Femeie, 80 ani, din judetul...

REALITATE. Doar TIRIȘTII mai tranzitează Vama Petea. Traficul a scăzut DRASTIC

Așa cum era de așteptat, traficul prin Vama Petea a scăzut drastic în ultimele zile. Doar șoferii de tir mai fac trafic prin vamă. “În...

DEMERSURI. Trecerea graniței româno-maghiare va fi din nou LIBERĂ navetei transfrontaliere

Trecerea graniței româno-maghiare va fi din nou liberă navetei transfrontaliere pentru cei care lucrează dincolo de graniță. Persoanele cu domiciliul aflat în raza de 30...