Un interviu de suflet cu Petrică Mureșan

Județul Satu Mare este pământul pe care s-au născut mulți oameni talentați – care au revoluționat domenii de activitate sau au dus numele județului în țară și străinătate prin talentele lor. Un astfel de om este și Petrică Mureșan, mult îndrăgitul interpret de muzică populară și pop-folck, cu care GNV a stat de vorbă în cadrul unui scurt interviu de suflet.

Gazeta de Nord Vest: Sătmărenii în special și românii în general te îndrăgesc mult ca artist, dar sunt poate mai puțini care îți cunosc bine începuturile. Cum ți-ai descoperit talentul și cum ai decis să te apuci de muzică?

Petrică Mureșan: De mic copil îmi doream să cânt, îmi aduc aminte ,,repetițiile” din spatele grădinii cu copiii de vârsta mea. Ajungând în Satu Mare prin clasa a IX-a, m-am înscris la cursuri de chitară ca să pot invăța muzica cât de cât corect. Nu a fost ca o descoperire de talent, și nici o decizie de genul ,,gata, mă las de tot și mă apuc de muzică”, ci pur și simplu mi-a plăcut să cânt, în orice împrejurare – și la școală, și în armată, și la serviciu.

Gazeta de Nord Vest: Ai avut foarte multe proiecte până acum, participări la numeroase evenimente, prezență continuă în media. Dacă ar fi să numești cea mai importantă realizare artistică de până acum, care ar fi și de ce?

Petrică Mureșan: Mi-e greu să vă spun care e cea mai mare realizare artistică a mea… eu zic că toate cele 3 albume de muzică populară ar fi o realizare. O altă mare bucurie e că publicul gustă și cântecele mele de muzică pop-folck. Dar ca cea mai mare realizare ar fi cel mai recent spectacol al meu, ,,Ecou printre generații”, unde am descoperit ce frumos și ce drag public am. La acest spectacol am cântat melodii de pe toate cele trei albume de populară și câteva din melodiile noi de muzică ușoară.

Gazeta de Nord Vest: Care crezi că sunt elementele care îl fac pe un artist de succes? Există acel factor x sau există mai mulți factori x?

Petrică Mureșan: Ca să devii un artist, în primul rând e nevoie de multă muncă! Și după ce ești artist, ești obligat la și mai multă muncă… asta doar dacă vrei să rămâi artist! Prin ,,muncă” mă refer la repetiții, la cântece noi, la multe drumuri între studiouri și textieri. Orice apariție pe scenă ar trebui să fie nivelul maxim al capacităților artistului din acel moment, adică nu mergem pe scenă sau la orice eveniment doar să scăpăm, gata, am terminat, destul va fi etc. Eu mă dedic pur și simplu trup și suflet la fiecare eveniment, defapt sunt și agitat și emotiv înainte de a urca pe scenă, dar după contactul cu oamenii, îmi revin și încerc să fiu în locul lor – să mă gândesc ce le-ar place să asculte din melodiile mele si aproape de fiecare dată schimb repertoriul direct de pe scenă deoarece imi doresc să fiu cât mai aproape de sufletul omului prin cântecele mele.

Gazeta de Nord Vest: Recent ai făcut un cadou deosebit publicului tău, cum ai menționat și mai devreme, un spectacol de anvergură intitulat “Ecou printre generații”. Ce alte surprize îi mai așteaptă pe ascultătorii tăi în viitorul apropiat?

Petrică Mureșan: Mulțumesc mult publicului, oamenilor dragi care au fost prezenți la cel mai recent spectacol al meu ,,Ecou printre generații”. Mă simt împlinit și bucuros că atâția oameni și-au făcut timp și au venit pur și simplu la spectacol să mă vadă. Să știți că în seara zilei când s-a închis cortina mă gândeam deja la următorul ,,pas” – adică la următorul spectacol care va veni în curând. Nu vă pot spune o dată exactă deocamdată, dar cert este că muncesc deja la el.

Rareș Jucan

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

FOTO. ALERTĂ! Ședință de URGENȚĂ la Satu Mare. Posibile AGLOMERĂRI ale SPITALELOR din județ

Prefectul Radu Bud a convocat azi în ședință de lucru, alături de președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, reprezentanții serviciilor medicale din județ...

FOTOGALERIE. CONTRACTUL a fost SEMNAT. În curând ÎNCEP LUCRĂRILE

Primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor, a semnat astăzi, 2 aprilie, contractul cu compania austriacă Strabag pentru construcția Pod peste râul Someș – amplasament str....

Anunturi de vânzare Admininsolv

www.admininsolv.ro Informatii suplimentare 0361.402.200   ANUNT!!!!   Având în vedere contextul actual și măsurile excepționale recomandate de către autoritățile naționale și internaționale în ceea ce privește sănătatea publică, vă...

INFORMAȚII OFICIALE. Câte CAZURI de COVID-19 sunt CONFIRMATE OFICIAL în județ. ZECE dintr-o dată

Avem date oficiale despre județul Satu Mare. Potrivit informațiilor funizate de Grupul de Comunicare Strategică, în județul nostru sunt confirmate 16 cazuri de COVID-19....

SITUAȚIA REALĂ? 13 cazuri de COVID-19, CONFIRMATE la Satu Mare. OFICIAL nu știm decât șase

Dacă oficial nu știm decât șase cazuri de coronavirus confirmate la Satu Mare, neoficial sunt cel puțin 13. Situația reală Aplicația https://covid19.geo-spatial.org/dashboard/main arată că în județul...