More


  Un proiect grandios și ambițios: ”Cetatea Medievală Ardud – Tradiție și identitate”

  - Advertisement -

  Primăria Orașului Ardud și echipa sa dedicată depun eforturi permanente de a pune în valoare și a exploata întregul potențial istoric, cultural, educativ și turistic oferit de simbolul orașului: Cetatea Ardud. Lucrările de reabilitare a cetății, finalizate în 2012 cu intrarea sa în rândul celor mai mai atractive obiective istorice din județul Satu Mare, au reprezentat doar începutul. Continuarea se anunță cu un proiect de mare amploare și importanță: ”Cetatea Medievală Ardud – Tradiție și identitate”. Ardudul ar deveni astfel un adevărat Oraș Turistic Medieval ce ar atrage turiști în număr mult mai mare ca până acum, sporind și confortul și posibilitățile de petrecere a timpului liber, pentru localnici, potrivit actualitateasm.ro.

  Acest proiect a fost depus pe programul HU-SK-RO-UA în parteneriat cu localitatea Veleatino din Ucraina și în el sunt prevăzute lucrări atât la Cetate și în incinta Cetății (inclusiv realizarea unui teatru de vară, a unui gard împrejmuitor, poartă etc.) cât și a unui parc de joacă pentru copii cu tematică medievală pe dealul Cetății, în vecinătatea grădiniței, precum și a unei zone de agrement care să cuprindă inclusiv amenajarea lacului de la poalele Cetății și dotarea cu ponton și bărci.

  În prezent, proiectul se află în faza de încadrare de către A.P.M. Satu Mare în cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului. Valoarea investiției de bază este estimată la 4,036.000.000 lei. Perioada totală de implementare a proiectului este de 18 luni.

  Prin prezentul proiect, Primăria Ardud îşi propune continuarea proiectului pentru valorificarea potenţialului istoric reprezentat de cetate, generând în incinta şi în vecinătatea monumentului istoric un spaţiu în care cultura medievală alături de toate aspectele de tradiţie şi identitate să reînvie.

  Cele 3 obiecte incluse în ansamblul proiectului sunt:

  Cetatea – spaţiu de ceremonii medievale;

  Parcul Cetății – meșteșugari în zona cetății;

  Tabăra Micilor Cavaleri – lumea medievală văzută prin ochii copiilor.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img