VESTE BUNĂ. Deocamdată, FERIȚI de CORONAVIRUS. 98% dintre probele prelevate în Satu Mare au fost NEGATIVE

Cu toate că județul Satu Mare a fost foarte expus epidemiei de coronavirus, datorită tranzitului foarte mare de cetățeni români și moldoveni care au intrat în țară prin vămile de raza județului, numărul cazurilor confirmate este, totuși, destul de mic, spre bucuria noastră. Circa 98% dintre probele prelevate în județul Satu Mare au fost negative.

Doar 2% din cazuri, pozitive

Circa o sută de mii de oameni au tranzitat județul Satu Mare de la începutul crizei de coronavirus și până în prezent, ceea ce i-a pus într-o reală dificultate pe cetățenii județului, dar și pe autorități. Din fericire, numărul cazurilor de coronavirus confirmat pe raza județului Satu Mare a fost mic, raportat la numărul mare de persoane care au tranzitat județul venind din Occident.

Până în prezent, au fost făcute 151 teste, au fost primite 97 de rezultate, dintre care două pozitive. Este vorba de tânărul din Iași și de bărbatul de 46 de ani din județul Satu Mare, confirmat duminică. Adică doar 2% din cazuri au fost pozitive. Un lucru îmbucurător.

Niciunul dintre cei doi nu se mai află, în acest moment pe raza județului. Tânărul din Iași a fost transoportat în județul său de reședință, iar bărbatul din Satu mare este internat la Cluj.

 

În data de 18 martie, ora 09,00, în județul Satu Mare sunt 48 de persoane aflate în carantină și 297 persoane auto-izolate la domiciliu.

Persoanele în izolare, monitorizate telefonic

Începând cu data de 17 martie, la sediul DSP Satu Mare s-a completat echipa cadrelor medicale care monitorizează telefonic persoanele aflate în autoizolare la domiciliu. Odată cu sistarea activității în unitățile școlare, Direcția de Sănătate Publică Satu Mare a cooptat la sediul Direcției și cadrele medicale școlare.

Astfel, începând cu data de 17 martie, 16 cadre medicale monitorizează zilnic, telefonic, starea persoanelor aflate în autoizolare la domiciliu.

Persoanele carantinate, vizitate de medici

De asemenea, persoanele aflate în carantină sunt vizitate frecvent de către un medic pentru a verifica starea de sănătate a persoanelor aflate în carantină.

Linie telefonică non-stop

În cadrul Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției (CJCCI) Satu Mare a fost operaționalizată o linie telefonică, care funcționează 24 de ore din 24, pentru persoanele aflate în autoizolare și în carantină pentru realizarea unei comunicări directe și continue.

Aceste număr de telefon este disponibil doar persoanelor aflate în carantină și autoizolare.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

Situația epidemiei în județ

  La nivelul județului Satu Mare, în data de 4 august 2020, se află în carantină la domiciliu 150 de persoane.  Până în prezent, la Satu Mare s-au înregistrat 81 de vindecări și...

Atenție la neatenție!

Liberalizarea prețurilor de pe piața energiei a tulburat apele pentru marea majoritate a populației. Asta din cauza faptului că oamenii s-au trezit acum cu...

Continuă procesul de dezinstituționalizare a centrelor rezidențiale

Consiliul Județean Satu Mare și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Satu Mare continuă procesul de dezinstituționalizare a centrelor rezidențiale care...

Stimulente financiare personalului medical și de specialitate aflat în linia întâi în lupta cu noul coronavirus

Consiliul Județean Satu Mare acordă stimulente financiare personalului medical și de specialitate aflat în linia întâi în lupta cu noul coronavirus. În ultima ședință...

Performanță ! Sătmăreanca GEORGIANA LUNG, absolventă a Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul”, viitor medic militar. A fost admisă a șasea la Institutul Medico Militar...

Într-o postare publicată în mediul online, Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia a dorit să arate lumii întregi performanța deosebită de care o...