VIDEO/FOTO. Alu Menziken se preocupă de viitorul tinerilor sătmăreni

Compania desfășoară o serie de proiecte cu mai multe școli dar și cu tineri talentați din județ

Compania Alu Menziken din Medieșu Aurit se preocupă îndeaproape de viitorul tinerilor. În acest sens, desfășoară o serie de proiecte cu mai multe școli din județ, dar și cu echipa de robotică B-Robo Team din Satu Mare, calificată la faza națională a olimpiadei de profil, dar și Smart Academy, prin care tinerii fac primii pași spre robotică.

Astfel, astăzi a avut loc în incinta Alu Menziken două evenimente legate de aceste proiecte. Echipa de robotică B-Robo Team a făcut o scurtă prezentare a robotului cu care au reușit să se califice la faza națională a concursului de specialitate.

B-Robo Team este echipa de robotică din Satu Mare care sa calificat în finala pe țară a Competiției BRD FIRST® Tech Challenge. Inițial, echipa coordonată de profesorul Adrian Jurje, a fost compusă din elevi ai Colegiului Tehnologic ”Ion I.C. Brătianu”din Satu Mare, dar actualmente componența echipei cuprinde elevi de la diferite licee/colegii sătmărene, precum Colegiul Național Mihai Eminescu și Ioan Slavici, având aceeași pasiune, comună, robotica.

Tot astăzi, la Alu Menziken a avut loc și o nouă serie de cursuri gratuite de robotică a celor de la Smart Academy Satu Mare cu elevii de la Școala Gimnazială din Medieșu Aurit.

Cu această ocazie, Betty Mare, manager Resurse Umane Alu Menziken, a făcut și o scurtă prezentare a factorului uman din incinta fabricii.

”Se lucrează cu oameni. Partea tehnică este foarte importantă dar nimic nu s-ar putea face fără oameni. În prezent, la Alu menziken Medieșu Aurit lucrează 225 de oameni, dintre care 60 sunt femei. Numărul pare mic și pentru că există utilaje foarte performante. Dar se are în vedere extinderea fabricii. Aici sunt foarte bine delimitate sarcinile dintre compartimente.În special cei de la turnătorie sunt pregătiți la locul de muncă. Aici sunt peste 30 de angajați.

Fabrica nu este periculoasă pentru populație. Avem tehnologie foarte performantă. Partea de mediu chiar este o prioritate pentru noi, au fost inclusiv dezbateri publice în zonă, s-au făcut studii pentru a asigura vecinii și angajații noștri că sunt în siguranță”, a spus Betty Mare.

Oficialul Alu Menziken a făcut și o prezentare a proiectelor pe care le desfășoară această companie cu școlile și elevii din județul Satu Mare.

”Astăzi (n.r. – ieri) au fost la noi în fabrică două grupe, din două proiecte diferite pe care le susținem ca și companie. Avem mai multe proiecte școlare pe care Alu Menziken le susține.
Una dintre cele două echipe de robotică prezente astăzi aici este echipa de robotică pe care o sponsorizăm pentru că participă la concursul de robotică, este o echipă de robotică din Satu Mare. Acum vor urma să participe la etapa națională unde sunt calificați. Ne fac vizite destul de des și ținem foarte aproape de ei pentru că vrem să înțeleagă exact ce facem aici, și dacă își vor dori să vină aici îi primim cu mare drag. Dar nu este nimic din interes făcut. Noi dorim să îi sponsorizăm pentru că se vede de la o întâlnire la alta că sunt tot mai încrezători în ei.

Cealaltă echipă pe care ați văzut-o sunt niște copii de la Școala Gimnazială din Medieșu Aurit, școală de care, iarăși, suntem aproape prin tot felul de proiecte. Este vorba despre un proiect foarte special alături de partenerii noștri de la Smart Academy din Satu Mare, cărora le mulțumim și care se implică în viitorul copiilor, nu al companiei noastre sau a Smart Academy.

Mai avem proiecte cu școlile din județul Satu Mare, cu Colegiul Național ”Mihai Eminescu”, unde mergem odată pe lună la o clasa a VIII-a și o clasa a IX-a. Vrem să-i ajutăm să își înțeleagă viitorul și apoi să înceapă să și-l construiască ei.

La fel, și la Școala Gimnazială din Odoreu avem două clase a VIII-a, mergem regulat la ei, și de la o întâlnire la alta se vede că sunt mai încrezători”, a mai spus Betty Mare.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

Anunt mediu

Intreprinderea Individuala Pop Petru Sorin cu sediul in Carei, Str. Cimitirului nr 31, jud. Satu Mare, anunta publicul interesat asupra depunerii solicitarii de obtinere...

FOTOGALERIE. GEST UMANITAR. Motocicliștii și luptătorii donează! SÂNGE, desigur!

Clubul moto al forțelor de ordine "Blue Knights" - Romania V în colaborare cu Clubul de Arte Marțiale #GrandMMA-Satu Mare, nu a putut sta...

Coronavirus a mai făcut o VICTIMĂ. Decesul CU NUMĂRUL 24

În noaptea trecută, a mai fost raportat după ora 00.45, un deces al unei persoane confirmată cu noul #coronavirus. Deces 24 Femeie, 80 ani, din judetul...

REALITATE. Doar TIRIȘTII mai tranzitează Vama Petea. Traficul a scăzut DRASTIC

Așa cum era de așteptat, traficul prin Vama Petea a scăzut drastic în ultimele zile. Doar șoferii de tir mai fac trafic prin vamă. “În...

DEMERSURI. Trecerea graniței româno-maghiare va fi din nou LIBERĂ navetei transfrontaliere

Trecerea graniței româno-maghiare va fi din nou liberă navetei transfrontaliere pentru cei care lucrează dincolo de graniță. Persoanele cu domiciliul aflat în raza de 30...