More


  ALERTĂ! Un posibil FOCAR de infecție cu CORONAVIRUS la Satu Mare. Este vorba despre o FABRICĂ

  =

  O importantă fabrică din județul Satu Mare, unde ar urma ca producția să fie reluată după ce inițial a fost suspendată, ar putea deveni un adevărat focar de infecție cu coronavirus pentru întreg județul.

  Sindicaliștii de aici trag un serios semnal de alarmă, mai ales că aici lucrează circa 600 de oameni, și cer autorităților să se implice.

  ”Electrolux vrea sa reporneasca productia la Satu Mare incepand de marti saptamana viitoare.

  Sindicatul Liber Samus considera ca nu sunt pregatiti pentru a asigura muncitorilor conditii de evitare a contaminarii in masa si cere public Prefectului judetului si reprezentantilor DSP de a verifica toate aspectele legate de aceasta repornire, avand in vedere ca este vorba de aprox 600 de muncitori care pot deveni un focar pentru intreg judetul Satu Mare”, este mesajul transmis de liderul de sindicat, Sorin Faur.

  Alți sunt de părere că reluarea activității ar fi trebuit precedată de o anchetă epidemiologică.

  ”Părerea mea este că începerea lucrului ar trebui să fie precedat de o anchetă epidemiologică (sondaj, verificare, studiu, etc.) pe baza unei declarații pe propria răspundere. Angajatul se va prezenta la servici cu o declarație pe propria răspundere că nu a avut contact cu persoane care au avut simptome de covid-19 și nici e personal nu le are. Cu știrea lui/ei nu a avut contact cu persoane din zonele galbene sau roși afectate de covid-19.Pe baza acestei declarații angajatul să aibă acces a muncă”, este de părere Anton Pop, un fost angajat al fabricii.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img