More


  ATENȚIE!!! Autoritățile le pregătesc sătmărenilor o SURPRIZĂ pentru MINIVACANȚA de 1 Mai. Vezi despre ce e vorba

  - Advertisement -

  Prefectul Radu Bud a convocat astăzi în ședință reprezentanții structurilor M.A.I. și ai Direcției de Sănătate Publică în cadrul căreia s-au analizat gestionarea situației de urgență provocată de COVID-19 la nivelul județului Satu Mare și activitățile specifice acestor instituții.

  În primul rând au fost analizate prevederile Ordonanței Militare nr. 10 din 27.04.2020, care au intrat în vigoare de astăzi, 28.04.2020, acestea fiind discutate punctual, pentru o punere în aplicare unitară la nivelul județului Satu Mare.

  Conform uneia dintre cele mai importante prevederi, începând de astăzi, s-a schimbat intervalul orar al permiterii circulației persoanelor cu vârsta peste 65 de ani, decizie luată având în vedere că vremea se încălzește, iar intervalul stabilit inițial a fost considerat prea scurt.

  De asemenea, operatorii economici care comercializează alimente și produse de strictă necesitate și care își desfășoară activitatea în condițiile dispuse prin ordonanțe militare în perioada stării de urgență își vor organiza programul de lucru pentru a facilita și a asigura, cu prioritate, accesul persoanelor de peste 65 de ani în noile intervale orare.

  Se prelungește măsura suspendării zborurilor din/spre zonele roșii și România, inclusiv a zborurilor de pe Aeroportul Internațional Satu Mare spre Londra, pentru o perioadă de 13 zile, începând cu data de 2 mai 2020, până la data de 14 mai 2020, inclusiv.

  Evenimentul organizat în fiecare an, tradiționala ”Sâmbra oilor” nu va mai avea loc. La fel, nu va fi posibilă în acest an nici organizarea sâmbrelor locale de către familiile de oieri.

  De asemenea, măsurile rămân la fel de stricte, astfel că minivacanța de 1 mai nu va putea fi petrecută în aer liber și nici în grupuri mai mari de trei persoane.

  La nivelul județului, echipajele de ordine publică vor intensifica activitățile specifice de patrulare cu o prezență mai numeroasă în trafic. Pe perioada minivacanței se vor organiza filtre la intrările în orașe, precum și spre zonele de agrement.

     ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img