More


  DECIZIE. Copiilor ABANDONAȚI li se oferă ȘANSA la o VIAȚĂ mai BUNĂ. Trei case de TIP FAMILIAL, DESCHISE în județ

  =

  Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) a județului Satu Mare a semnat astăzi contractul de finanțare pentru proiectul „Închiderea Centrului de plasament al copilului Floare de colț, Halmeu și dezvoltarea de alternative familiale de îngrijire”, în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020, în valoare de 5.811.625.94 lei.

  Acest proiect are ca scop închiderea Centrului de plasament al copilului (CPC) „Floare de colț” Halmeu prin înființarea a trei case de tip familial în Halmeu și Tășnad, a câte 12 locuri, dar și un centru de zi în Halmeu cu o capacitate de 20 de beneficiari. Perioada de implementare a proiectului este de 31 de luni.

  Prin acest proiect, DGASPC Satu Mare își propune continuarea reformei privind protecția copilului prin implementarea unui plan de dezinstituționalizare.

  Aceasta înseamnă pe de o parte închiderea unităților clasice, de tip vechi, care nu acordă servicii personalizate copiilor și pe de altă parte dezvoltarea unor alternative de tip familial la standardele impuse de legislația în vigoare, constând în case de tip familial care să ofere o creștere a calității îngrijirii copiilor.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img