More


  DECLARAȚII OFICIALE! Președintele Iohannis ne spune CÂND am putea ieșii din CASE. Și în CE CONDIȚII

  =

  Peședintele României, Klaus Iohannis, a declarat, în intervenția televizată de astăzi, că se are în vedere un plan de relaxare. Dar numai după data de 15 mai, și numai în anumite condiții.

  Redăm declarația făcută de președintele României în acest sens:

  ”Este timpul să ne gândim la un plan de relaxare când condițiile vor fi îndeplinite. După 15 mai, dacă numărul de persoane infectate și de decese scade, dacă respectăm măsurile, e clar că putem intra într-o fază de relaxare.

  Relaxarea va fi făcută în pași, nu va fi făcută deodată, pentru că specialiștii ne spun că virusul nu dispare. Aceste chestiuni se decid în baza dovezilor științifice, de către guvern. Ele vor fi discutate în detaliu cu specialiștii, cu cei efectiv implicați în gestionarea epidemiei. Vor fi aduse la cunoștința publicului de autoritățile care se ocupă concret vom face declarații eu, premierul, ministrul Sănătății, ministrul de Interne, ministrul Economiei. Repet, toate deciziile se vor lua în baza unor dovezi științifice, medicale, și a rezultatelor din teritoriu. În nici un caz măsurile nu vor fi anunțate de cineva care vrea să se profileze politic sau altfel.

  Toți, inclusiv experții, trebuie să înțeleagă că nu avem decât un plan, la care lucrăm cu toții. Chiar acum am discutat cu premierul Orban. E important să știm că după 15 mai vom începe să implementăm măsuri de relaxare. Vor fi măsuri graduale. La început vor fi posibile iarăși activități care prezintă un risc mic de contaminare.

  E nevoie de evaluare a specialiștilor, dar și o evaluare economică, pentru că vrem repornirea economiei.

  E important să înțelegem că relaxare înseamnă că autoritățile se vor implica mai puțin în viața fiecăruia, iar responsabilitatea revine fiecăruia dintre cetățeni. Fiecare va trebui să aibă mai multă grijă de el și de familia sa. E încă prea devreme să luăm acum aceste măsuri, vom discuta după 15 mai.

  Aceste măsuri vor fi luate de guvernanți, împreună cu mine, vi le vom comunica, și împreună vom trece cu bine de această epidemie”, a spus președintele Klaus Iohannis.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img