More


  FOTO. Echipa B-RoboTeam alături de cei din linia întâi. În parteneriat cu ALU MENZIKEN

  =

  Dacă acest inamic invizibil, covid-19, ne-a stopat toate activitățile din cadrul competiției BRD First Tech Challange Romania, cei din echipa B-RoboTeam și-au propus să lupte în continuare, să fie alături de cei din linia întâi și să învingă pandemia.

  ”Nu vom câștiga premii precum Design Award, Inspire Award, Connect Award, Motivate Award sau altele, dar vom câștigă un premiu mult mai important VIAȚA! Luptăm pentru VIAȚĂ!

  Asta am decis, atât membrii echipei B-RoboTeam Satu Mare, cât și cei din celelalte două echipe de robotică din oraș, dar și din țară și chiar din lume, atunci când au început să își folosească abilitățile, timpul, imprimantele 3D și alte resurse pentru confecționarea materialelor de protecție necesare luptei cu această pandemie.

  În orașul nostru a apărut un grup de inițiativă coordonat de medicul Radu Borlan, grup format din specialiști, doctori, informaticieni, ingineri, elevi, profesori, într-un cuvânt voluntari dornici să se implice. Parte din acest grup suntem și noi, membrii echipei de robotică B-RoboTeam, iar alături, ne sunt partenerii noștri,cei de la ALU MENZIKEN cu care ne-am promis de la începutul colaborării noastre să fim ”Togheter for progress”,și așa și este, progres sau necesitate generată de acestă pandemie, suntem împreună, iar împreună suntem mai puternici. Pe lângă munca extraordinara de voluntariat in producerea prin printare 3D a vizierelor membrii grupului au venit cu soluții practice și rapide pentru optimizarea producției și desigur lărgirea paletei materialelor de protecție pentru cadrele medicale. In continuare ne propunem producerea de măști printate 3D refolosibile prin schimbarea filtrelor și sterilizare.

  Alături de noi, și alături de cei din linia întâi, ALU MENZIKEN ne-au făcut posibilă achiziționarea unei imprimante profesionale originală 3D PRUSA din Cehia, mult mai performantă care ne va permite să printăm obiecte de o calitate superioară și într-un timp scurt.

  Așa că am început să printăm viziere cu vechea noastră imprimantă 3D, care s-a defectat…cei de la Smart Academy, alți colaboratori și parteneri de nădejde ai echipei noastre s-au oferit să ne printeze cadrele vizierelor, până când noua imprimantă ne va sosi.

  În așteptarea noii imprimante, nu stăm, ci un membru al echipei noastre, David Leahu împreună cu Nicolluci, a făcut proiectul 3D pentru măști printate refolosibile prin schimbarea filtrelor și sterilizare. Am făcut și câteva ca prototip pe care le-am dat spre testare cadrelor medicale, iar feedback-ul este unul pozitiv.

  Mulțumim tuturor celor implicați, elevi, părinți, profesori, parteneri media și societăți comerciale din oraș care sunt alături de noi, ne susțin și ne încurarajază în demersul nostru pentru acțiunile umanitar-caritabile”, a declarat prof. Jurge Horea, coordonatorul acestui proiect.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img