More


  PLANUL PANDEMIEI de coronavirus în JUDEȚUL Satu Mare. CINE în ce SPITAL va merge

  =

  Pentru a evita izbucnirea unor focare mari de infecție, cum s-a întâmplat în județul Suceava, autoritățile sătmărene au elaborat un plan în ceea ce privește controlarea COVID-19 în județul Satu Mare. Astfel, au fost stabilite spitalele unde vor fi tratați cei infectați cu coronavirus, în funcție de gravitatea bolii.

  Astfel, la nivelul Spitalului Județean de Urgență Satu Mare, respectiv la secția Boli Infecțioase sunt tratați toți pacienții testați pozitiv care manifestă forme avansate, iar locația secției II a Spitalului de Pneumoftiziologie Satu Mare va fi destinată pacienților cu risc înalt de infecție COVID -19 sau confirmați.

  ”Bolnavii de coronavirus vor ajunge în primul rând la secţia de Boli infecţioase a Spitalului Judeţea, unde sunt 14 saloane. Dacă acestea se umplu, atunci următorii sunt internaţi la Spitalul de Pneumoftiziologie, care are o secţie şi la Bixad. Aici vor fi trataţi cu toţii”,explică președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, citat de portalul Anziksz în traducerea portalului OpiniedeCarei.com.

  La începutul acestei săptămâni, în baza unui referat de specialitate realizat de medicii din cadrul Direcției de Sănătate Publică Satu Mare, prefectul Radu Bud a propus ministrului Sănătății ca spitalul suport pentru pacienții COVID-19 să fie Spitalul Municipal Carei

  Acest lucru presupune dotarea cu aparatură necesară pentru o secție ATI corespunzătoare, dotarea cu rezervor de oxigen pentru a putea asigura pentru întreg spitalul sursa de oxigen, dotarea cu resurse umane necesare, respectiv specialiști în acele specialități care nu existau acolo.

  ”Vor ajunge la Spitalul Municipal Carei doar cei care vor avea nevoie şi de alte intervenţii, cum ar fi mici intervenţii chirurgicale, puneri în ghips. Acesta este rolul spitalului de sprijin, conform ordinului ministrului Sănătăţii. Dacă pacientul necesită o intervenţie chirurgicală mai complexă, atunci acesta va fi preluat de Spitalul Judeţean Satu Mare. Şi Spitalul Judeţean este ca unitate sanitară care se ocupă cu astfel de cazuri, dar într-un alt ordin al ministrului Sănătăţii. Acum, ne străduim să întărim şi spitalul din Carei cu dotări şi resurse umane. În astfel de situaţii de pandemie, trebuie să mobilizăm totul pentru ca sistemul să funcţioneze cum trebuie”, a declarat preşedintele Pataki Csaba pentru sursele mai sus citate. 

  Astfel, va fi transferat/detașat personal medical de la celelalte spitale din județ, se va pune un accent deosebit pe dotarea cu echipament de protecție în așa manieră încât nici un cadru medical care își va desfășura activitatea în cadrul spitalului să nu aibă cel mai mic risc de contaminare. Într-un cuvânt, Spitalul Municipal Carei va fi un mare laborator. Acesta va putea prelua toți pacienții care sunt purtători de virus și vor fi confirmați pozitiv în urma testării, dar care, de asemenea, suferă și de alte boli, astfel încât să poată fi tratați în acest centru medical.

  Pentru orașul Carei și pentru Spitalul Municipal Carei este o mare oportunitate de dotare tehnică și umană pe care până acum nu a avut-o.

  De asemenea se va suplimenta numărul de ambulanțe la stația din Carei pentru a putea prelua toți pacienții din zonă care necesită a fi transportați la Spitalul Județean de Urgență Satu Mare.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img