More


  PROIECT. Zeci de MILIOANE DE EURO pentru Țara OAȘULUI. Ce se va face cu acești BANI

  - Advertisement -

  Administrația Bazinală de Apă (ABA) Someș-Tisa face demersurile pentru aprobarea aplicațiilor de finanțare a două proiecte, cofinanțate prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020, axa prioritară 5.

  Unul dintre proiecte este “Creșterea capacității de atenuare a Acumulării Călinești și de tranzitare a debitelor de viitură până la frontiera cu republica Ungară, județul Satu Mare”, în valoare totală estimată de 44.120.500 EURO cu TVA.

  Proiectul sus-menţionat, prevăzut şi în Planul de Management al Riscului la Inundaţii, prezintă soluții integrate, la nivelul bazinului hidrografic Someș-Tisa. Astfel, acestea combină măsuri structurale şi non-structurale, soluţii clasice, convenţionale şi măsuri „verzi”, prietenoase cu mediul.

  Proiectul are la bază cele mai noi informaţii privind evoluţiile factorilor hidrometeorologici, climatici, de mediu, care caracterizează fiecare amplasament, precum şi integrarea efectelor schimbărilor climatice în modelele hidrologice şi hidraulice, care fundamentează soluţiile propuse.

  De asemenea, implementarea proiectului va avea beneficii socio-economice, în principal:

  • creşterea valorii terenurilor;
  • reducerea pagubelor materiale;
  • îmbunătăţirea calităţii infrastructurii.

  Amplasament

  Lucrările hidrotehnice vizate de proiectul “Creșterea capacității de atenuare a Acumulării Călinești și de tranzitare a debitelor de viitură până la frontiera cu republica Ungară, județul Satu Mare” sunt situate in bazinul hidrografic Tisa, pe cursul râului Tur, în amplasamentul barajului Călinești, amonte de localitatea Coca, în zona localității Călinești-Oaș și pe râul Tur si afluenții acestuia pe sectorul cuprins între acumulare și frontiera cu republica Ungaria.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img