More


  REALITATE. Peste 6.400 de elevi SĂTMĂRENI au nevoie de TABLETE pentru cursurile școlare ON-LINE. Și prefectul se IMPLICĂ

  - Advertisement -

  Prefectul Radu Bud a avut azi o întâlnire cu inspectorul școlar general Călin Durla privind modul de desfășurare a activității educative în această perioadă și a luat decizia de a sprijini inițiativa Inspectoratului Școlar Județean Satu Mare privind dotarea elevilor cu mijloace de comunicare (tablete), necesare pentru accesarea platformelor electronice de învățare (e-learning).

  Concret, pe baza unei situații realizate recent, pentru ca toți elevii să aibă acces pe platforma de e-learning ar fi nevoie de sprijinirea a 6400 de elevi la nivelul județului nostru cu câte un dispozitiv cu un cost estimat la 3-400 de lei.

  Instituția Prefectului va transmite în teritoriu numărul de dispozitive necesare în fiecare localitate și solicitarea către primari de a analiza oportunitatea finanțării din bugetul local a achiziției acestora, ulterior distribuirea către elevii aflați în nevoie, în custodie sau în alte forme de atribuire.

  Privind desfășurarea activității didactice, în această perioadă doar 33 de profesori din întreg județul nu pot desfășura lecții folosind mijloace de predare electronică. Restul, și cei aproape 40000 de elevi din județ desfășoară activități didactice zilnic, în această perioadă fiind extrem de importantă menținerea legăturii cu școala. Pentru materia neparcursă, la nivelul inspectoratului s-a elaborat deja un plan remedial de recuperare a restanțelor în anul școlar viitor.

  Prefectul speră într-un răspuns pozitiv din partea primăriilor, acțiune care ar permite accesul neîngrădit al tuturor elevilor sătmăreni la educație și ar putea însemna un nou pas spre modernizarea actului educativ.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img