More


  SITUAȚIA REALĂ? 13 cazuri de COVID-19, CONFIRMATE la Satu Mare. OFICIAL nu știm decât șase

  =

  Dacă oficial nu știm decât șase cazuri de coronavirus confirmate la Satu Mare, neoficial sunt cel puțin 13.

  Situația reală

  Aplicația https://covid19.geo-spatial.org/dashboard/main arată că în județul Satu Mare sunt confirmate 13 cazuri pacienți infectați cu coronavirus.

  Chiar și așa, județul nostru se află în coada clasamentului la nivel național, iar la nivelregional, doar Sălajul are mai puține cazuri decât noi (șase), în timp ce Bihorul are 32 de cazuri, Maramureșul – 39 și Clujul are 90 de cazuri.

  Cazuri oficiale cunoscute

  Până în prezent, pficial și în presa locală erau cunoscute șase cazuri: unul din Iași, două vindecate, două cdecese și unpacient aflat în tratament.

  1. Tânărul din Iași
  2. Bărbatul de 46 de ani din Oaș, care s-a vindecat
  3. Bărbatul de 74 de ani din Oaș – vindecat
  4. Bărbatul din Halmeu – decedat
  5. Femeie necunoscută – decedată
  6. Bărbatul din Turț – în tratament

  Restul de șapte cazuri, deocamdată, nu se știe nimic despre ele în afară de ce se spune în aplicația mai sus menționată.

  Date culese de voluntari

  Datele publicate în aplicație au fost extrase din comunicatele oficiale de presă ale Grupului de Comunicare Strategică al Ministerului Afacerilor Interne, Institutul Național de Sănătate Publică România, Direcțiile Județene de Sănătate Publică, precum și din presa locală.

  Precizare importantă: Având în vedere schimbarea modului de raportarea a cazurilor confirmate oficial în publicarea doar a numărul total de cazuri pe teritoriul României, o singură dată pe zi la ora 13:00, am fost constrânși să actualizăm datele vizualizate în aplicație în două etape.

  Prima etapă constă în introducerea tuturor cazurilor confirmate și anunțate în comunicatul de presă al Ministerului Sănătății, la ora 13:00, fără a le împărți însă pe județe, sex și grupă de vârstă din cauza faptului că aceste informații nu mai sunt transmise.

  Etapa a doua a procesului de actualizare constă în a verifica paginile oficiale ale Direcțiile Județene de Sănătate Publică și presa locală pentru a identifica noile cazuri confirmate în ziua curentă și astfel, pentru a completa informațiile lipsă, acolo unde este posibil. Le suntem recunoscători celor de la Casa Jurnalistului pentru accesul la motorul lor grozav de căutare în presa online pe subiectul coronavirus. geo-spatial.org, cu sprijinul a 15 organizații civice, a redactat un Manifest pentru publicarea completă a datelor privind evoluția pandemiei Covid-19 pe teritoriul României. Demersuri similare au fost inițiate de către PressHub și de către Fundațiile Comunitare alături de Asociația pentru Relații Comunitare.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img