More


  Andy Varga, elevă în clasa a XII-a la ”EMINESCU”: Dacă nu v-ați mai da cu pumnii în piept (unii) despre ce părinți extraordinari sunteți, și ne-ați întreba și pe noi ce vrem cu adevărat, ați vedea că cei mai mulți vrem să susținem examenele

  - Advertisement -
  „Dacă nu v-ați mai da cu pumnii în piept (unii) despre ce părinți extraordinari sunteți, și ne-ați întreba și pe noi ce vrem cu adevărat, ați vedea că cei mai mulți vrem să susținem examenele”, așa sună mesajul tranșant pentru părinți și autorități din partea unei eleve de clasa a XII-a. Este vorba despre eleva din clasa a XII-a de la Colegiul Național ”Mihai Eminescu”, sătmăreanca  Andy Varga, cea care a postat pe pagina personală de facebook următorul text:

  ”Eu am înțeles că toată lumea este îngrijorată și că nimeni nu știe cum să acționeze în situația de față, dar văd că am ajuns în punctul în care copiii chiar gândesc mai mult decât adulții.

  Pe grupul de Facebook Părinții cer schimbare – Grup civic toată lumea își dă cu părerea și e expertă în educație, dar cum să vii cu postări și argumente de genul „nu, copiii nu vor să se întoarcă la școală pentru că i-am întrebat eu pe ai mei și au spus că nu vor”, sau să afirmi că elevii nu vor să se întoarcă la școală, deși recunoști că, de fapt, tu ca părinte nu vrei să îi lași să se întoarcă la școală pentru că riscă să se îmbolnăvească?!

  Super, de acord cu faptul că există riscuri. Dar tocmai de aceea s-a decis ca doar elevii din an terminal, respectiv clasele a VIII-a și a XII-a, să fie cei care participă la pregătiri pentru examenele pe care urmează să le susțină, și asta doar pentru o perioadă de 10 zile.

  Și dacă nu v-ați mai da cu pumnii în piept (unii) despre ce părinți extraordinari sunteți, și ne-ați întreba și pe noi ce vrem cu adevărat, ați vedea că cei mai mulți vrem să susținem examenele, să terminăm și cu grija asta, să ne bucurăm cât de cât de vară, pentru că încheiem un capitol din viața noastră, fie că e vorba de gimnaziu sau de liceu, și ne pregătim să îl începem pe următorul, fie că e vorba de liceu sau de universitate.

  Da, avem un sistem de învățământ care nu este pregătit pentru situația de față (și pentru multe altele, de fapt) și nu toți elevii au la dispoziție internet si device-uri pe care să lucreze pentru a recupera online sau pentru a accesa modelele de subiecte pentru examene, postate de Ministerul Educației.

  Un alt motiv pentru care 2 săptămâni de pregătiri vor fi binevenite. Și vreți sau nu vreți să recunoașteți, dacă elevii dau dovadă de o totală lipsă de interes față de școală și de examene, nici alea 2 săptămâni și nici 2 luni în plus nu o să îi determine să fie mai interesați și mai silitori.

  Așadar, amânarea examenelor (aici vorbesc strict despre Bacalaureat) nu va face decât să le pună bețe-n roate celor care doresc să studieze în străinătate și care deja, cel mai probabil, au trecut prin procesul de aplicare, poate au primit și răspuns, și nu mai au nevoie decât de amărâta aia de notă și de diplomă ca să plece.

  Susținem examenele în două sesiuni, le susțin online cei care au posibilitatea, împrăștiem elevii pe unde putem ca să respectem normele… dar vă rog eu nu mai gândiți cu altceva decât cu capu’ și nu mai insistați cu aberațiile și absurditățile, pentru că mai mult rău ne faceți (unora, și nu suntem puțini).

  Semnat: eleva cu #foaiagoală, care acum e clasa a XII-a și este mai interesată de susținerea examenului, decât de parada modei la banchet”.

  Andy (Andreea) Varga are 18 ani, este elevă în clasa a XII-a la Colegiul Național Mihai Eminescu din Satu Mare. Aceasta a fost invitată în săptămâna trecută la emisiunea Actualitatea sătmăreană de la Nord Vest TV unde și-a susținut punctul de vedere legat de susținerea pe sistem clasic și NU online  în acest an a examenelor atât de Bacalaureat atât de Evaluare Națională.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img