More

    ANUNȚ IMPORTANT. Primăriile pot accesa Wi-Fi GRATUIT pentru cetățeni. Ce TREBUIE să FACĂ

    În ultimii ani, 20 de localități din județul Satu Mare au câștigat finanțare prin proiectul WiFi4EU, care acum a ajuns la ultimul apel, cel de-al patrulea. Prin intermediul inițiativei WiFi4EU, Comisia Europeană dorește să promoveze accesul gratuit la Wi-Fi în spațiile publice peste tot în Europa. În contextul actualei pandemii, a nevoii de digitalizare a educației, este un pas important în dezvoltarea comunităților!

    Bugetul este de 120 de milioane euro pentru perioada 2018-2020.

    Următoarea cerere de proiecte va fi lansată în data de 3 iunie 2020, ora 13:00, iar comunitățile interesate se pot înscrie până în data de 4 iunie 2020, ora 17:00.
    Pot participa unități administrativ-teritoriale (UAT) și asociații formate din UAT-uri, care acționează în numele membrilor lor.

    Comunitățile locale vor primi cupoane valorice WiFi4EU care vor acoperi echipamentul și costurile de instalare, dar vor trebui să plătească abonamentul la internet și întreținerea echipamentului, astfel încât să ofere conectivitate Wi-Fi gratuită și de înaltă calitate pe o perioadă de cel puțin 3 ani.

    Selecția beneficiarilor se va face pe baza principiului „primul venit, primul servit”, garantându-se totodată faptul că toate statele membre pot beneficia de un număr minim de cupoane valorice.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE